Nieuws

Mededelingen 15 oktober 2017

  • Volgend weekend (21/22 oktober) vieren we Wereldmissiedag. Er zal dan een extra collecte worden gehouden die van harte wordt aanbevolen.
  • Op maandag 23 oktober organiseert het Platform Dordtse Kerken samen met het Humanistisch Verbond een 3e Debat in de Stad. Die avond gaat het over religie & de maatschappij en staat de vraag centraal: "Wat is de toekomst van de religie in ons postchristelijke Europa?" Na een inleiding door Christa Compas vanuit het Humanistisch Verbond is het woord aan de tegensprekers, dominee Paul Wansink van de Grote Kerk Dordrecht en pastoor Tjeerd Visser. Plaats van handelen: Trinitatiskapel, Vriesestraat 20-22 in Dordrecht. Aanvang: 20.00 uur. (Om de kosten te dekken wordt er een collecte gehouden.) zie ook www.grotekerk-dordrecht.nl/debat-in-de-stad/
  • Op dinsdag 24 oktober bent u welkom op een nieuwe avond geloofsverdieping. Het programma voor deze avond moest wegens een blessure worden aangepast en nu zal dr. Math Osseforth spreken over het thema Vriendschap bij kerkvader Augustinus. Math Osseforth heeft klassieke talen gestudeerd, is een begenadigd verteller en is aan de VU in Amsterdam gepromoveerd op genoemd onderwerp. Plaats van handeling: Titus Brandsma Gedachteniskapel (naast De Verrezen Christuskerk; Nolensweg 10, Dordrecht). Aanvang: 20.00 uur.
  • De ontmoeting tussen oudere of alleenstaande parochianen met jongeren uit ons bisdom GAAT NIET DOOR.
    Deze ontmoeting zou plaatsvinden op zondagmiddag 29 oktober in de Antoniuskerk. Jammer genoeg gaat deze niet door!
scroll back to top

Geloofsverdieping seizoen 2017-2018 Theresia van Avila-parochie Drechtsteden

Elk jaar bieden wij voor iedere geïnteresseerde een serie avonden aan ter verdieping van ons geloof. We hebben externe deskundigen uitgenodigd om te komen spreken. Noteer deze data alvast in uw agenda! Zoals gezegd: iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig.

scroll back to top

Lees meer...

Geloofsverdieping over Augustinus

Dr. Math Osseforth over de kerkvader Augustinus

De kerkvader Augustinus is geliefd, zowel bij katholieken als protestanten. Hij leefde in een onstuimige tijd. Het machtige Romeinse Rijk was in een westelijke en oostelijk deel uiteen gevallen. De stad Rome – eens het onwankelbare centrum van het Romeinse Rijk – werd in 410 door de Visigoten geplunderd. In deze tijd leefde Augustinus. Hij bekeerde zich tot het christendom, nadat hij lange tijd een andere religie aanhing. Zijn bekering heeft hij prachtig verwoord in zijn bekende boek Belijdenissen, dat kan worden beschouwd als de eerste autobiografie. Het thema vriendschap keert regelmatig terug in zijn boeken en zijn preken. Echter, hij schrijft er in tegenstrijdige bewoordingen over. Hij heeft er blijkbaar een haat-liefde verhouding mee. Aan vriendschap stelt hij dan ook hoge eisen. Op dit thema is voormalig docent klassieke talen Math Osseforth dit jaar aan de faculteit wijsbegeerte van de VU te Amsterdam gepromoveerd. Math Osseforth neemt u mee naar de tijd van Augustinus en hij plaatst zijn denken in de juiste context. Vervolgens focust hij op het thema vriendschap bij Augustinus en wat dit voor ons kan betekenen. 

Deze avond vindt plaats op dinsdag 24 oktober 2017 om 20.00 uur  in de Titus Brandsma Gedachteniskapel aan de Nolensweg 8 te Dordrecht-Crabbehof. U bent van harte uitgenodigd. Aanmelden is niet nodig.

scroll back to top

Gedachtenisdienst deportatie Dordtse joden

Op 12 november 2017 is het precies 75 jaar geleden dat de eerste grote groep Dordtse Joden uit de stad werd gedeporteerd. Volgens onderzoek van de stichting Stolpersteine zijn er rond die datum meer dan honderd joodse Dordtenaren via de Hollandse Schouwburg in Amsterdam naar het oosten weggevoerd om te worden omgebracht in een vernietigingskamp. Het Platform van Dordtse kerken doet een oproep aan de stad Dordrecht en de eigen achterban om hierbij juist op zondag 12 november stil te staan. In de Grote Kerk zal op zondagavond 12 november om 19.00 uur een speciale openbare bijeenkomst zijn.

scroll back to top

Franciscus en Clara in Dordrecht

Folder 4 november FB Pagina 1Folder 4 november FB Pagina 2

Franciscus, waarom loopt iedereen achter jou aan? Hoe komt dat toch?
Je bent niet groot van stuk; je bent niet mooi en je bent niet geleerd.
Toch loopt heel de wereld achter je aan.
Hoe krijg je dat voor elkaar?…..Franciscus van Assisi

Franciscus van AssisiDat vraagt Broeder Masseo, een van zijn eerste mannen die met Franciscus meetrekt. Op zwerftocht door Italië, in de dertiende eeuw. Dat vragen mensen van vandaag! Waarom voelen zoveel mensen zich aangetrokken door die kleine arme man uit Assisi? Wat heeft hij waardoor bij zoveel mensen een tere snaar wordt geraakt? We gaan op zoek naar een antwoord.

scroll back to top

Lees meer...

Mededelingen 7 en 8 oktober 2017

  • Volgend weekend (15 oktober) vieren we het feest van de patroonheilige van onze parochie: H.Theresia van Avila. Er is één gezamenlijke viering in de H.Antonius en deze begint op een afwijkend tijdstip, namelijk 10.30 uur. Die zondag worden ook de Theresia van Avila-penningen uitgereikt aan parochianen die hun sporen hebben verdiend en is er een extra collecte voor onze parochie. Na afloop van de viering bent u uitgenodigd de gedecoreerden in de pastorie te feliciteren.
  • Zaterdag 14 oktober bent u welkom bij de uitvoering van de musical "Paulus - door God geroepen". Deze musical wordt uitgevoerd door de Kisi-kids,  een internationale groep kinderen, jongeren en volwassenen die met liederen en musicals de Blijde Boodschap van Jezus naar de mensen brengt. Het is een katholieke beweging met een oecumenische missie. De musical "Paulus" wordt opgevoerd in Bonfire, Wijnstraat 117, Dordrecht van 15.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.kisi.org.
scroll back to top

Najaarsconcert Cantorij in de kathedraal van het bisdom Rotterdam

Najaarsconcert Cantorij IMGM1353Op zaterdagavond 28 oktober a.s. verzorgt de Laurentius en Elisabeth Cantorij van het Bisdom Rotterdam een najaarsconcert in de kathedrale kerk HH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 305, Rotterdam.

Op het afwisselende programma staan werken van onder meer Gabriël Fauré, W. Andriessen, Henry Purcell, Ch.V. Stanford en John Rutter. Kortom een reis door enkele eeuwen kerkelijke koormuziek. Het concert begint om 20.00 uur en duurt met pauze tot ca. 21.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Entree is gratis. Na afloop is er een deurcollecte. Najaarsconcert Cantorij IMGM1434

De Laurentius en Elisabeth Cantorij onder leiding van Marc Schaap is in 1989 speciaal opgericht voor het vervullen van de kathedrale taken vanuit de hoofdkerk van het bisdom Rotterdam en voor het uitdragen van de liturgische muziek in diverse stijlen.

Zie ook de website: cantorijrotterdam.nl

Fotograaf: Peter van Mulken.

scroll back to top

Maandag 23 oktober: debatavond Religie & De maatschappij (20.00u Trinitatiskapel, Vriesestraat 20-22, Dordrecht)

debatindestad 1Naar een idee van oud-burgemeester Brok organiseert het Platform Dordtse Kerken samen met het Humanistisch Verbond een aantal avonden rond actuele en maatschappelijk belangrijke thema’s. 
debatindestad 2Op maandag 23 oktober vindt de derde avond in de reeks plaats. Centraal staat de vraag: Wat is de toekomst van de religie in ons postchristelijke Europe? Inleider is Christa Compas vanuit het Humanistisch Verbond en tegensprekers zijn pastoor Tjeerd Visser en dominee Paul Wansink. Kom meeluisteren, meedenken en meepraten! Weet u van harte welkom! U kunt zich vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Meer info op: https://www.grotekerk-dordrecht.nl/debat-in-de-stad en www.facebook.com/grotekerkdordrecht/ 

scroll back to top

Startbijeenkomst M25 St. Christoffel, Barmhartigheid in de moderne tijd!

M25 startbijeenkomst

Is barmhartig zijn oudbollig of iets wat alleen gebeurde in de tijd dat Jezus leefde. NEE! Barmhartig zijn is eigenlijk best wel van deze tijd. Hoe kan je barmhartig zijn in 2017 en de toekomst en welke mensen in onze maatschappij hebben er hun werk van gemaakt?

M25 start dit jaar het seizoen met een interactieve en uitdagende bijeenkomst op vrijdag 13 oktober 2017.

Je krijgt namelijk de mogelijkheid om te speeddaten met mensen die hun werk hebben gemaakt van het helpen van mensen en dit zijn niet zomaar mensen.

Je kan in gesprek met o.a. de bekende twittercop (politieagent) Dirk Jan Grootenboer, een medewerker uit de verslaafdenzorg en nog twee mysterieguests. Zij vertellen je alles over wat hun werk in houdt en hoe het geloof hier een belangrijke rol in speelt.
Kom in contact met deze mensen en ontdek dat barmhartig zijn eigenlijk best wel cool is.

De avond is speciaal bedoelt voor tieners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en vindt plaats in de pastorie van de Antoniuskerk (Burgemeester de Raadtsingel 45, Dordrecht).

Er wordt een maaltijd aangeboden door M25 vanaf 18:00 uur, mocht je hier aan deel willen nemen geeft dit dan even aan bij het aanmelden.

De speeddate sessies beginnen om 19:00 uur en duren tot ongeveer 20:30, daarna is er nog gelegenheid voor gesprek en relaxen onder het genot van een drankje en een snack.

Hopelijk ben je nieuwsgierig geworden en denk je: ‘nou dat lijkt mij wel wat’, dan ben je van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Meer informatie over M25 St. Christoffel vindt je op Facebook: https://www.facebook.com/M25stchristoffel/

scroll back to top

Rock Solid seizoen gaat weer van start!

complimenten

Van tijd tot tijd hebben we allemaal een compliment nodig. Een compliment geeft je het gevoel dat je gewaardeerd wordt. Eén van de beste manieren om iemand te motiveren, is door het geven van complimenten. Je laat zo merken dat je betrokken bent. De ander voelt zich gezien.

De boodschap achter complimenten geven is misschien wel groter dan je denkt en heeft alles met het geloof te maken. Het allergrootste compliment wat wij als mens kunnen krijgen, is misschien wel dat God ieder mens gemaakt heeft naar Zijn beeld. Wij zijn door hem geliefd en iedereen mag zich gekend weten door de Vader.

Op 6 oktober 2017 start een nieuw seizoen van Rock Solid waarbij we in de eerste bijeenkomst door gaan op het onderwerp “complimenten”. Dit gebeurd zoals altijd op een Rock Solid manier met veel spelvormen afgewisseld met serieuze momenten en een hoge dosis FUN!

Geloven is namelijk niet alleen maar serieus bezig zijn maar ook genieten op een leuke manier van de aanwezigheid van God in ieder mens.

De bijeenkomst vindt plaats in het parochiezaaltje naast de kerk van  Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende bijstand in Sliedrecht (Stationsweg 179).

We beginnen om 19:07 uur en eindigen de bijeenkomst rond 20:48 uur. Waarom deze tijden? Gewoon omdat wij het leuk vinden!

De Rock Solid avonden zijn speciaal bedoelt voor tieners in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Hopelijk ben je nieuwsgierig geworden en denk je: ‘nou dat lijkt mij wel wat’, dan ben je van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over Rock Solid vindt je op Facebook: https://www.facebook.com/RockSolidAlblasserwaard/ 

scroll back to top
feed-image RSS feed