"Napalm-meisje" in Alblasserdam

NapalmNapalmmeisje Kim Phuc te gast in Alblasserdam

Napalmmeisje Kim Phuc (het naakte meisje op de beroemde foto uit 1973) is op vrijdag 18 mei te gast in Cultureel Centrum Landvast te Alblasserdam. Het gezicht van de Vietnamoorlog komt voor het eerst naar Nederland ter gelegenheid van haar boek dat op 15 mei verschijnt. Initiatiefnemer boekhandel De Schuilplaats en de Bibliotheek AanZet te Alblasserdam werken samen om Phuc te ontvangen.

 

Kim Phuc vertelt deze avond het aangrijpende verhaal van haar jeugd, het heftige moment van de foto en haar lange weg naar genezing en vrede. Het is een schrijnend verhaal over de oorlog in Vietnam en hoe een jong leven in een handomdraai verwoest kan worden. Maar ook is het een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim vond in de liefde en genade van God. “Ik wil vertellen dat Hij al naar me op zoek was toen ik zelf nog dacht dat ik een onbeduidend en liefdeloos leven zou leiden.”

 

Kim Phuc in Alblasserdam
Op 18 mei, vanaf 19.30 uur, zal Kim Phuc haar verhaal vertellen en zal ze worden geïnterviewd door dominee Hans van Walsum. Er is een tolk aanwezig. Ook is er ruimte voor vragen vanuit het publiek, voor ontmoeting en voor signeren van het boek dat op deze avond verkrijgbaar zal zijn.

 

Praktische informatie

Wat: Ontmoeting met Napalmmeisje Kim Phuc

Wanneer: Vrijdag 18 mei 2018, aanvang 19.30 uur.

Waar: Cultureel Centrum Landvast, Haven 4, Alblasserdam

Toegang: gratis, reserveren verplicht: www.schuilplaatsboeken.nl/napalmmeisje

scroll back to top