Mededelingen 1/2 september 2018

3 september 2018
  • AANMELDEN EERSTE H.COMMUNIE en VORMSEL 2019
    In september starten de voorbereidingen van zowel de Eerste H.Communie als het Vormsel van 2019. Voor de Eerste H.Communie kunnen kinderen worden aangemeld die in september 2018 in de groepen 4 t/m 7 van de basisschool zitten. De voorbereiding van het Vormsel is bestemd voor kinderen die in september 2018 in groep 8 zitten of in de 1e klas van het voortgezet onderwijs. De informatieavond voor de Eerste H.Communie vindt plaats op 25 september. De informatieavond voor het Vormsel is al komende donderdag 6 september: om 19.30 uur in de parochiezaal van onze kerk in Papendrecht (Seringenstraat 27). Voor verdere informatie en aanmelden kunt u terecht op www.katholiekdrechtsteden.nl (zie ook SoloDios).*
  • Op vrijdag 7 september is er vanaf 16:00 uur een Open Dag van de Koorschool in de Antoniuskerk. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen weer kennis maken met verschillende koorklassen, waaronder een nieuwe groep Algemene Muzikale Vorming en ons Jongenskoor. Doe mee en ontdek hoe leuk het is om te zingen en muziek te maken! Aanmeldingen en meer info via: info@koorschooldordrecht.nl of www.koorschooldordrecht.nl
  • Op zaterdag 8 en zondag 9 september kunt u deelnemen aan de gemeenschappelijke ziekenzalving. Ieder die door ouderdom of ziekte de kwetsbaarheid van het leven ervaart, kan het sacrament van de ziekenzalving ontvangen. Het sacrament is daarmee niet alleen verbonden met de laatste levensfase. Dit jaar is het mogelijk de ziekenzalving te ontvangen in de kerk van Sliedrecht (zaterdag 19.00 uur), de H.Antoniuskerk (zondag 9.30 uur) en de kerk van Zwijndrecht (zondag 11.30 uur). U kunt zich nog aanmelden bij het parochiesecretariaat: 078-613 6390, secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl.
  • Op zondag 9 september nemen we in de viering in De Verrezen Christuskerk (Nolensweg 8, Dordrecht) afscheid van onze diaken-stagiair Steef Lokken. De viering begint om 11.30 uur.
  • In het weekend van 15 en 16 september sluiten we als parochie aan bij de landelijke actie  Kerkproeverij. U als parochiaan, kunt dat weekend mensen uit uw eigen omgeving uitnodigen eens mee naar de kerk te gaan. Want inmiddels is de drempel voor velen hoog geworden. Maar een persoonlijke uitnodiging aan bijvoorbeeld familie, vrienden, buren of collega's kan leiden tot een hernieuwde kennismaking. Het gaat om 'gewone' vieringen (zij het dat het Vredesweek is) zonder extra's: een zaterdag/zondag waarop de deuren van de kerk net iets wijder openstaan. Doet u mee?!
  • Volgend jaar november organiseren wij een 13-daagse parochiële bedevaart naar het Heilig Land Israël. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de nieuwe SoloDios.
Mededelingen 15 en 16 september 2018
15 september 2018