Geloofsverdieping 18 februari over kloosters, abdijen en hun bieren

10 februari 2020

Op dinsdag 18 februari om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10 te Dordrecht bent u welkom voor de avond geloofsverdieping. Gastspreker is Fedor Vogel (foto). Hij komt met ons spreken over:

Abdij- en trappistenbieren: geloof op smaak

Bier bestaat al sinds 4000 v. Chr. en is waarschijnlijk ontstaan in Mesopotamië. De biercultuur is mede verfijnd en op smaak gebracht in abdijen en kloosters in Europa. In sommige abdijen en kloosters is dit een eeuwenoude traditie die nog steeds bestaat. Een aantal van deze bieren worden door kenners zelfs gerekend tot de beste van de wereld. Waar komt deze traditie vandaan? En wat zegt dit over de spiritualiteit van deze monastieke orden?

Fedor Vogel is bierkenner en praktiserend katholiek in onze parochie, lid van het parochiebestuur, hoofdredacteur van parochiemagazine Solo Dios en begeleidt op piano het kinderkoor Santiago. In het dagelijks leven is hij eigenaar van Birdy Publishing, uitgeverij van diverse magazines en literatuur over bier. Hij neemt ons mee langs enkele beroemde abdijen en trappistenkloosters waar bier wordt gebrouwen. Hij vertelt over het verschil tussen abdijbier en trappistenbier en licht ons de monastieke traditie van het bierbrouwen toe. Tevens laat hij ons enkele van deze bieren proeven. Fedor is co-auteur van het boek “Reis langs de abdijbieren in België en Nederland en hun abdijen”. U kunt dit boek na afloop aanschaffen voor € 17,90.

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Iedere geïnteresseerde is welkom. Stuur deze mail gerust door aan anderen. Aanmelden is niet nodig. Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Graag tot 18 februari.

Activiteiten Vastenaktie in de parochie