MENU
< TERUG

ACTUEEL

'Kom en zie'. Jaar van onderscheiding bij priester- en diakenopleiding Vronesteyn.

25 juli 2022

Met ‘Kom en zie’ start in september een onderscheidingsjaar via Vronesteyn, het centrum voor de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam. Dit onderscheidingsjaar staat open voor mannen die op zoek zijn naar hun roeping en daarbij ook de mogelijkheid van het priesterschap of diaconaat openhouden. Het is dus een jaar dat nog op niets voorsorteert, maar wil helpen ontdekken hoe God concrete mensen roept, hoe Hij dat ook nu doet en hoe je daarop kunt antwoorden. Vanuit Vronesteyn wordt hierbij begeleiding gegeven. 

“Kom, volg Mij”, zegt Jezus in het evangelie als Hij zijn eerste leerlingen roept (Marc. 1, 16-20). Die leerlingen hebben later op hun beurt anderen in contact gebracht met Jezus. Het ‘Kom en zie-onderscheidingsjaar’ wil juist dat doen: mannen die zich oriënteren op hun roeping helpen ontdekken wie Jezus is, en waartoe God hen roept.  

Het ‘Kom en zie-jaar’ is een weg van ontmoeting, onderricht, uitwisseling en gebed rond het thema roeping. Het programma bestaat uit een maandelijkse bijeenkomst, een wekelijks uur van onderscheiding, dagelijks gebed en persoonlijke begeleiding. Het initiatief staat onder leiding van rector Walter Broeders en de begeleiding wordt door geestelijk leidsman Jeroen Smith en ook andere priesters gedaan. 

Eerste bijeenkomst en aanmelden

De eerste bijeenkomst is op maandag 19 september. Voor meer informatie kan men mailen naar rector Walter Broeders via: rector@vronesteyn.nl

Nieuwsbrief

In de laatste nieuwsbrief van Vronesteyn blikt rector Broeders terug op het studiejaar 2021-2022. In de vaste rubriek ‘Tip van de spirituaal’ gaat het deze keer om de vraag: Wat telt nu echt? De seminaristen namen deel aan een landelijke ontmoeting van priesterstudenten. De nieuwsbrief van Vronesteyn verschijnt vijf keer per jaar.

Nog geen abonnement? Lees de nieuwsbrief via deze link. Een abonnement nemen kan eenvoudig via www.vronesteyn.nl (pop-up verschijnt in beeld, of via de blauwe button rechts in beeld ‘Volg Vronesteyn’).

Steun Vronesteyn

Vronesteyn te Voorburg is het centrum voor de opleiding tot priester en diaken in het bisdom Rotterdam. Op Vronesteyn is steeds grote aandacht voor de vorming van nieuwe priesters en diakens. De vorming als mens (de persoonsvorming) is het fundament en daarnaast ontvangen kandidaten geestelijke, intellectuele en pastorale vorming. Dit alles met het oog op hun dienstwerk als priester en diaken in de parochies van het bisdom. Parochiaan Arno Aardoom uit Dordrecht woont en studeert momenteel op Vronesteyn, dat mede mogelijk gemaakt wordt door uw gift.

Uw gift is zeer welkom op rekeningnummer:

NL29 INGB 0000 3656 73

ten name van Centrum Vronesteyn. Veel dank!

16 augustus film The Way in Brandsma-kapel
15 augustus 2022
Elke vrijdagavond christelijke meditatie
11 augustus 2022
28 augustus MIVA collecte
8 augustus 2022
Eric Koevoet speelt 'Prière' van César Franck
23 juli 2022
Verslag Met Hart en Ziel over ‘Mét verdriet je leven verder omarmen’
6 juli 2022
100 jaar Antoniuskerk (foto's)
15 juni 2022
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen