MENU
< TERUG

ACTUEEL

School voor kwetsbare groepen in Bangladesh.

5 maart 2021

In het zuiden van Bangladesh leven de armste mensen veelal van de landbouw. Door de klimaatverandering gaan oogsten steeds vaker verloren. Hierdoor groeit de armoede, die kwetsbare groepen extra treft. Een beroepsopleiding biedt uitkomst. De organisatie Caritas Bangladesh wil vrouwen die aan het hoofd van een huishouden staan, mensen met een beperking en minderheden in staat stellen een inkomen te verdienen, waarmee ze hun familie kunnen onderhouden. In dit project volgen jongeren een beroepsopleiding naar keuze, die hen in staat stelt hun inkomen aan te vullen met minder klimaatgevoelig werk. Dit verbetert de kans op inkomenszekerheid en dus een beter leven voor de deelnemers en hun alleenstaande moeders. Caritas Bangladesh biedt beroepsopleidingen aan zoals voor elektricien, automonteur of bakker. In losse modules die zijn aangepast aan de doelgroep. Het project richt zich op het creëren van werkgelegenheid voor deze groep.

Doneer aan Vastenactie en geef deze kwetsbare groepen de kans op een opleiding naar betaald werk.

Wilt u meer weten over de verschillende projecten? Hieronder een video van een van de mensen die meedoen met het project.

U kunt uw bijdragen voor de vastenactie collecte overmaken op IBAN-nummer NL91 INGB 0315 3045 45 ten name van de Parochie Heilige Theresia van Ávila onder vermelding van 'vastenactie'.

Scan of klik op de QR-code om de collecte betaallink te openen voor de vastenactie.

Vastenactie: Het verhaal van Eshita
26 maart 2021
Stapstenen op weg naar Pasen: Groei
21 maart 2021
Vastenactie: Het verhaal van Zewelanji
19 maart 2021
Stapstenen op weg naar Pasen: Kom tevoorschijn
14 maart 2021
Opleiding voor mensen met een handicap in Sierra Leone.
12 maart 2021
Stapstenen op weg naar Pasen: Opnieuw beginnen
7 maart 2021
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen