MENU

Geloofsverdieping seizoen 2020-2021

Elk jaar bieden wij voor iedere geïnteresseerde een serie avonden aan ter verdieping van ons geloof. We nodigen externe deskundigen uit een inleiding te verzorgen over telkens een ander onderwerp. Voor zolang het nodig is, hanteren wij op deze avonden de richtlijnen van het RIVM. Aanmelden kan bij het parochiesecretariaat: secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl

Vanwege de lockdown en de avondklok zijn veel cursusavonden komen te vervallen. Deze zullen wij overhevelen naar het nieuwe seizoen 2021-2022. Op dit moment wordt aan het programma van het nieuwe seizoen gewerkt. Zodra data en sprekers zijn vastgelegd, zullen wij deze hier publiceren.

Wij kunnen reeds de volgende avonden aankondigen:

  • 28 september 20.00 uur: Kerkmuziek uit Rusland en Oekraïne.
    • Spreker: emeritus-predikant Theo Hop. Deze avond krijgen we prachtige voorbeelden te horen van de slavische kerkmuziek uit de Oosters-orthodoxe kerk. Theo Hop is een groot kenner van deze kerkmuziek en neemt ons mee op een muzikale reis door Rusland en Oekraïne. 
  • 26 oktober 20.00 uur: Toekomst zien in de Kerk. 
    • Spreker: Leo Fijen, programmamaker KRO-NCRV. Deze avond gaat Leo Fijen in op zijn boek 'Toekomst zien in de Kerk', wat hij geschreven heeft samen met de bekende benedictijner monnik Anselm Grün. Welke toekomst heeft de Kerk en hoe ziet die eruit? Fijne gaat ook in over de post-corona periode. Hoe gaan we verder na deze mondiale crisis?

Deze avonden vinden plaats in de Verrezen Christus-kerk, Nolensweg 10 te Dordrecht.