MENU

Begraven in gewijde aarde

Traditioneel worden rooms-katholieken begraven in gewijde aarde. In onze regio liggen twee volledig rooms-katholieke begraafplaatsen: de rooms-katholieke begraafplaats Reeweg-Oost te Dordrecht en de rooms-katholieke begraafplaats en crematorium St. Laurentius te Rotterdam (Kralingen-Crooswijk). Ook zijn er algemene begraafplaatsen met een rooms-katholiek gedeelte (dit gedeelte is dus gewijde grond). Andere begraafplaatsen hebben geen rooms-katholiek gedeelte. Daar liggen de katholieken in een gezegend graf. Op alle begraafplaatsen kunnen urnen worden bijgezet.

We noemen hieronder de belangrijkste begraafplaatsen in onze regio. Door op de link te klikken, komt u op de betreffende website. Daar vindt u meer informatie over de begraafplaats.

Aanmelden uitvaart

Het aanmelden van een kerkelijke uitvaart verloopt via de uitvaartverzorger. Hij of zij neemt contact op met onze noodtelefoon (voor contactgegevens klik hier). De noodtelefoon kan ook gebeld worden voor de ziekenzalving. Wacht met de ziekenzalving niet te lang, het zou wel eens kunnen dat de priester verhinderd is. 

Rooms-katholieke begraafplaats Reeweg-Oost Dordrecht

Rooms-katholieke begraafplaats en crematorium St. Laurentius Rotterdam

Algemene begraafplaats Jeroen Boschlaan Zwijndrecht (met RK gedeelte)

Algemene begraafplaats Papendrecht (met RK gedeelte)

Algemene begraafplaats Sliedrecht (met RK gedeelte)

Algemene begraafplaats en crematorium De Essenhof Dordrecht (geen RK gedeelte)

Algemene begraafplaats en crematorium Munnikensteeg Zwijndrecht (geen RK gedeelte)

Algemene begraafplaats Achterambacht Hendrik-Ido-Ambacht (geen RK gedeelte)

Algemene begraafplaats Oude Torenhof Alblasserdam (geen RK gedeelte)