MENU

Basiscursus katholiek geloof

De basiscursus katholiek geloof is bestemd voor een ieder die erover nadenkt toe te treden tot de Rooms-katholieke Kerk en die daartoe de initiatiesacramenten wil ontvangen (doop en/of vormsel en eerste communie). Deze beslissing hoeft niet van tevoren gemaakt te worden, maar kan ook gaandeweg genomen worden of nog worden uitgesteld. U bent óók welkom als u uw basiskennis over het katholieke geloof wilt opfrissen of bijspijkeren. 

Toetreden tot de Rooms-katholieke Kerk voor volwassenen vindt van oudsher plaats tijdens de nacht van Pasen, ofwel de viering van de Paaswake. Wij bereiden u op deze stap voor door middel van deze basiscursus. We spreken met elkaar over geloof en kerk en bieden de mogelijkheid van persoonlijke begeleiding.

De cursus voor het seizoen 2021-2022 is afgerond. Het is de bedoeling dat we in september 2022 aan een nieuwe cursus beginnen. De eerste personen hebben zich reeds aangemeld. 

Voor meer informatie en voor aanmelding kunt u terecht bij het centraal secretariaat (e-mail: secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl).