MENU

M25

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud? Maak je graag nieuwe vrienden? Zie je het als een uitdaging om mensen die het moeilijk hebben te helpen en wil je op deze manier nieuwe ervaringen op doen?

Dan is een M25 groep zeker iets voor jou!

Wil je meedoen met M25? Stuur dan een mailtje naar M25@katholiekdrechtsteden.nl

Over M25

Wat is M25?

M25 is een project dat speciaal opgezet is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Via M25 geven jongeren aan mensen die het moeilijk hebben in Dordrecht en omstreken het gevoel dat er toch aan hen gedacht wordt en dat zij niet alleen op de wereld zijn! Dit doen we door samen te werken met instellingen die zich inzetten voor mensen die hulp nodig hebben. Samen met deze organisaties word je als jongere voorbereid om je actief in te zetten. Zo zoeken we samen manieren om ons in te zetten voor mensen in bijvoorbeeld opvanghuizen voor dak- en thuislozen, ziekenhuizen of verzorgingstehuizen.

Via M25 kom je in contact met andere kanten van de samenleving, met mensen die je anders misschien niet zo gauw zou ontmoeten, bijvoorbeeld vluchtelingen, gehandicapten of gedetineerden.

M Twentyfive

De naam M25 is afgeleid van de bijbeltekst Mattheüs 25, waarin Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat vooral belangrijk is wat ze voor de zwakkeren in de samenleving kunnen betekenen. Hij noemde 6 groepen: de hongerigen, de dorstigen, de naakten, de vreemdelingen, de zieken en de gevangenen.

En hij zegt daarbij: alles wat jullie voor deze minsten van de mijnen gedaan hebt, heb je uiteindelijk voor mij gedaan.

Wat doet M25?

Het ‘doen’ staat bij M25-groepen centraal.

Je gaat je ook actief met en voor de mensen die je ontmoet inzetten.

Zo kun je bijvoorbeeld met de kinderen in een vrouwenopvang naar de film gaan, actie voeren voor de voedselbank, meehelpen bij maaltijdvieringen voor dak- en thuislozen, samen met ouderen die zelf de oorlog nog hebben meegemaakt de film “Oorlogswinter” bekijken en met hen praten over hun ervaringen.

Echt te veel om op te noemen.

Volg ons en be liked!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/m25stchristoffel/

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan onder andere via onze Facebook pagina.

Hier vind u ook fotoverslagen van onze bijeenkomsten en blijft u op de hoogte van onze acties!!!