MENU

Wereld Jongeren Dagen Lissabon 2023

We zijn vertrokken! Weliswaar nog niet letterlijk, de koffers zijn nog niet ingepakt, maar de eerste stappen richting de Wereldjongerendagen (WJD) zijn gezet. Op 30 september 2022 kwamen er enkele jongeren uit onze parochie bij elkaar om met elkaar te spreken over de WJD die de komende zomer plaatsvinden in Lissabon, Portugal.

De WJD is een groots evenement waarbij de paus jongeren vanuit de hele wereld uitnodigt om met elkaar het geloof te vieren. Dit wordt eens in de twee รก drie jaar georganiseerd en dus over enkele maanden in Portugal.

Vanuit het bisdom wordt er een reis georganiseerd en wij gaan natuurlijk mee. Om dit goed voor te bereiden zijn we met de bijeenkomst gestart om elkaar te leren kennen. Dit deden we door met elkaar te spreken en een spel te spelen. Ook spraken we over de WJD, de verwachtingen en hoe wij daar gaan komen, want het is een dure reis.

We hebben gesproken over sponsoracties om te zorgen dat we die reis simpelweg kunnen betalen. Je gaat ons de komende maanden dus vaker zien met verschillende acties! De eerste keer was zondag 16 oktober 2022. Na het patroonsfeest verkochten we cupcakes waarvan de opbrengt in de pot voor de WJD gaat.

Regelmatig organiseren we voorbereidende bijeenkomsten op vrijdag- of zaterdagavond. Ben je tussen de 15 en de 30 jaar? Dan ben je van harte welkom om erbij te komen, ook als je misschien (nog) niet mee wil naar Lissabon. We starten om 19.30 uur in de pastorie bij de Antoniuskerk.

Johnny Tran, pastoraal werker

johnny.tran@katholiekdrechtsteden.nl

Klik of scan de QR-code om bij te dragen aan de WJD reis vanuit onze parochie.