MENU

Koorschool Dordrecht

AMV Opleiding

Jongens en meisjes van 6-9 jaar kunnen zich aanmelden voor een cursus Algemene Muzikale Vorming, aangeboden door Stichting Koorschool Dordrecht.

De eenjarige cursus AMV bestaat uit wekelijkse lessen van 40 minuten waarin de kinderen hun zangstem leren ontdekken en spelenderwijs kennismaken met het notenschrift en de basisbegrippen uit de Algemene Muziekleer.

In iedere les komt een klein gedeelte theorie aan de orde met gebruikmaking van de cymbaal: een klein harp-achtig instrument. Daarna is het tijd voor het ontwikkelen van de stem- en zangtechniek, het leren van nieuwe liedjes en het samen zingen. Zo vormen de kinderen al vanaf het begin een eigen koortje.

Spelenderwijs raken de kinderen bekend met ritme, het notenschrift en eenvoudige muziektermen, waarbij de cimbaal als begeleidings- en hulpmiddel fungeert. De aanpak is zeer motiverend en legt de perfecte basis om na de cursus door te stromen naar een koor, maar is tevens een uitstekende basis voor het bespelen van een instrument.

Lesinformatie

Je leert: Samen zingen, noten lezen, liedjes spelen op een cymbaal, handzingen en solfège.

Plaats: Pastorie Antoniuskerk, Dordrecht

Lestijden: Vrijdag van 18.00 tot 18.40 uur. Andere dagen en lestijden zijn mogelijk en worden in onderling overleg met ouders vastgelegd.

Kosten: De kosten voor de gehele eenjarige cursus bedragen 180 euro (mag in maandelijkse termijnen). De eerste les is een gratis proefles. Het lesmateriaal, inclusief cymbaal, wordt door de Koorschool geleverd en zit in de prijs inbegrepen. De kinderen krijgen het lesmateriaal in bruikleen. *Gezinnen met minimale financiële middelen komen in aanmerking voor leergeld.

Aanmeldingen en meer informatie via: info@koorschooldordrecht.nl of http://www.koorschooldordrecht.nl