MENU

Semper Vivat


Het koor

Semper Vivat is opgericht in 1986 en bestaat uit ongeveer 16 koorleden van jongens en meisjes tussen de 7 en 20 jaar.

Het koor streeft ernaar om muziek van niveau te laten horen. Als koorlid raak je vertrouwd met koorzang en kun je beleven hoe leuk het is om samen te zingen.

Koorleden worden gemotiveerd zich muzikaal te ontwikkelen. Zo heeft ieder koorlid een eigen koormap van waaruit wordt gewerkt. Er wordt onder andere gewerkt aan van blad leren zingen, stemvorming, een goed ademgebruik, meerstemmig zingen, en het leren lezen van zowel het moderne als gregoriaanse notenschrift. Daarnaast leren koorleden in andere talen dan alleen het Nederlands te zingen (bv. Latijn, Engels, Frans).

Repertoire

Het repertoire bestaat uit een mix van klassieke en hedendaagse liturgische muziek.

Het koor ondersteunt hiermee de kerkvieringen van de Heilige Theresia van Avila Parochie. Zij zingt doorgaans elke tweede zondag van de maand in de Antoniuskerk te Dordrecht.

Activiteiten

Naast alle muzikale aspecten heeft het koor ook nog eens een heel levendig activiteitenprogramma. De groep komt regelmatig bij elkaar om leuke dingen te ondernemen. Zo wordt er onder andere elke twee jaar een kamp georganiseerd. Dit is allemaal mogelijk dankzij de onmisbare hulp van betrokken ouders.

Lid worden

Houd jij van zingen en lijkt het je leuk om dat in een groep te doen? Kom dan gerust een keer bij een repetitie kijken!

Wij repeteren iedere vrijdagavond om 19.00 uur in de Antoniuskerk.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.sempervivat.nl