MENU

De Pastorale School

Voor wie is de Pastorale School?

De Pastorale School is voor iedereen die vrijwilligerswerk doet of gaat doen in parochies en andere pastorale organisaties in het bisdom Rotterdam.

Wat biedt de Pastorale School?

De Pastorale School biedt een bisdom breed, gevarieerd scholings- en toerustingsaanbod met Leerroutes van één of meer modules. Alles kan centraal én op locatie georganiseerd worden. De modules zijn theologisch en didactisch goed doordacht en worden door professioneel geschoolde docenten gegeven. Individuele leerroutes zijn mogelijk, afhankelijk van de vraag die bij een parochie, samenwerkingsverband en/of de cursist leeft. De modules bestaan uit 3 tot 5 lessen.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • U doet vrijwilligerswerk voor een parochie of andere vorm van pastoraat in het bisdom Rotterdam
  • U doet het vrijwilligerswerk waarvoor u geschoold wil worden of u staat op het punt te beginnen met dit werk
  • De contactpersoon van de parochie of pastorale organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk doet, meldt u aan via het inschrijfformulier (indien u zich via een andere weg aanmeldt, wordt u in contact gebracht met de contactpersoon van zijn parochie)
  • Voorafgaand aan de aanmelding is er een intakegesprek tussen u en de contactpersoon. Voor onze parochie is dat Jan-Willem Vulto: janwillem.vulto@katholiekdrechtsteden.nl

Jan-Willem Vulto

Contactpersoon Pastorale School

janwillem.vulto@katholiekdrechtsteden.nl

☏ 06-53765626

Klik hier voor meer informatie over de pastorale school op zie de website van het Bisdom Rotterdam