MENU
< TERUG

ACTUEEL

Zondag 9 oktober viering met ziekenzalving

27 september 2022

Door het ontvangen van de sacramenten verandert je levensweg in een geloofsweg. Zo mag je – hopelijk gedragen door de liefde en zorg van je dierbaren – je ook gedragen weten door de liefde en zorg van je Schepper. De sacramenten zijn een geschenk van onze verrezen Heer. De ziekenzalving is een sacrament van genezing. Hoe verlangen we niet naar genezing in ons leven? We hechten terecht veel belang aan de medische zorg tot lichamelijke genezing, maar als christen verlangen we ook naar innerlijke genezing en heling.

Ziekenzalving

Met het sacrament van de ziekenzalving geeft de Heer je kracht om je ziekte en je kwetsbaarheid in verbondenheid met Hem te dragen en de dood – als hiervan sprake is – op zijn tijd te laten komen. In de handoplegging en de zalving met gezegende olie door de priester voel je je persoonlijk aangeraakt door de liefde van God en spreek je Gods liefde aan. Bij Hem heeft het ziek-zijn en het sterven niet het laatste woord. 

Papendrecht

Op zondag 9 oktober om 11.30 uur in de kerk Onbevlekte Ontvangenis van Maria te Papendrecht staat de laatste van drie vieringen met ziekenzalving in onze kerken gepland. 

Aanmelden

Wie de kwetsbaarheid van het leven gewaarwordt en de kracht van de Allerhoogste kan gebruiken, kan zich voor de ziekenzalving bij het parochiesecretariaat aanmelden. 

Het parochiesecretariaat is telefonisch bereikbaar op maandag en donderdag van 9:00 tot 12:30 uur. Een e-mail sturen kan natuurlijk altijd.

(078) 613 63 90

secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl 

In het filmpje hieronder geeft pastoor Dick van Klaveren een toelichting op de ziekenzalving:

5 oktober gezellige middag voor ouderen in de Nicolaaskerk
28 september 2022
13 oktober mini-bedevaart naar Brielle
26 september 2022
Oktober: Rozenkrans bidden in de Nicolaaskerk
25 september 2022
Retraite voor parochianen 17-19 november
23 september 2022
Parochie-secretariaat zoekt vrijwilliger
16 september 2022
Cursus icoonschilderen pastorie Antoniuskerk
14 september 2022
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen