Donderdag 30 juni 20.00 uur Bach orgelconcert met Eric Koevoets

20 juni 2022

Op donderdag 30 juni om 20:00 uur presenteert organist Eric Koevoets volume 10 van ‘Bach complete organ works on modern organs' in de St. Antoniuskerk te Dordrecht.

Graag nodigen we u uit om dit concert, waarin natuurlijk orgelwerken van Bach centraal staan, bij te wonen. Dit niet alleen! Omdat César Franck, een andere geliefde componist van Koevoets, 200 jaar geleden geboren is, staan er ook bijzondere werken van hem op het programma. De nieuwe dubbel-CD is na afloop te koop voor € 15,00 (ook te betalen via een QR-code). De toegang is gratis met een collecte na afloop om de onkosten te dekken.

Johann S. Bach en César Franck

Tijdens het concert speelt Koevoets van Bach het Praeludium et Fuga in Es BWV 552 en het Canonische Veränderungen ‘Vom Himmel hoch da komm ich her’ BWV 769.

Van César Franck speelt hij drie composities uit diens Six Pièces voor orgel. De andere drie werken daarvan speelt hij ook in de St. Antoniuskerk, en wel op zaterdag 8 oktober tijdens een middag van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici, die in het teken van deze grandioze componist staat.

Waar en wanneer?

Het concert op donderdag 30 juni begint om 20:00 uur in de St. Antoniuskerk, Burg. de Raadtsingel 45 te Dordrecht (t.o. het busstation). De deuren openen een half uur voor aanvangstijd.

Zie ook www.erickoevoets.nl

9 juli Nationale Bedevaart Brielle
19 juni 2022
Nieuw in onze parochie: zomer-lees-middagen (eerste op 12 juli)