30 juni: Processie H. Hout

11 juni 2024

Op zondag 30 juni trekt weer de jaarlijkse processie met het heilig Hout door de straten van Dordrecht. Het is een mooie traditie die sinds 2013 weer vorm krijgt. Er worden twee splinters (reliek) van het Kruishout van Christus in processie rondgedragen door de binnenstad. Het startpunt is de Grote Kerk waar de splinters in de Middeleeuwen ooit werden vereerd en het eindpunt vormt de Antoniuskerk waar de reliekhouder met de splinters na de processie teruggebracht wordt naar een eigen rustaltaar achter in de kerk.

Om 14.45 uur is er een korte gebedsviering in de Grote Kerk, waarna de processie start. Deze doet onderweg ook de Trinitatiskapel en de Wilhelminakerk aan, alvorens het H. Hout weer naar de Antoniuskerk gebracht wordt. Hier is een kort afsluitend gebedsmoment en een ontmoeting op het kerkplein met een hapje en een drankje.

De processie wordt georganiseerd door de Broederschap van het Heylighe Hout van Dordt, met ondersteuning van de Vrienden van de Broederschap. Aan deze dag nemen ook verschillende broederschappen uit het land deel. U bent van harte welkom!

Meer informatie: https://www.katholiekdrechtsteden.nl/inspiratie/spiritualiteit/processie-van-het-heilig-hout

25 mei: Opening bedevaartseizoen Brielle
8 mei 2024
Met Hart en Ziel 24 mei: Maria die de knopen ontwart
7 mei 2024
Gregoriaans zingen iets voor u en voor jou?
4 april 2024
Elke vrijdagavond christelijke meditatie