MENU
< TERUG

ACTUEEL

9 juli Nationale Bedevaart naar de Martelaren van Gorcum te Brielle

19 juni 2022

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat in Brielle de Martelaren van Gorcum om het leven kwamen. Het bedevaartsoord staat daar op een bijzondere manier bij stil tijdens de Nationale Bedevaart op 9 juli. Speciaal voor deze gelegenheid rijdt er voor wie met het OV reist een bus naar Brielle vanaf het Centraal Station Rotterdam (Conradstraat). Daarvoor pikt de bus de eerste bedevaartgangers op bij de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam.

De Nationale Bedevaart kan dit jaar voor het eerst sinds de coronaperiode weer met velen worden gevierd. “We vieren ons geloof in de gemeenschap van de Kerk. Die gemeenschap geeft ons kracht. Dat is ook wat de Martelaren ons laten zien”, zegt custos pastoor Jack Glas. “Dus kom naar de Nationale Bedevaart op 9 juli, zodat we met velen samen ons geloof kunnen vieren op deze bijzondere historische plaats.”

Klik hier voor de geschiedenis van deze martelaren.

Vervoer per bus

Aanmelden voor de bus is nodig en kan via bureau@bisdomrotterdam.nl. Voor de bus wordt een bijdrage van € 10 per persoon gevraagd. Dit bedrag kan worden voldaan bij het instappen en is voor de heen- en terugreis. De Nationale Bedevaart wordt rond 15.30 uur afgesloten met een sacramentsprocessie. Daarna rijdt de bus terug naar Rotterdam.

Vertrektijd en -plaats

  • 8.45 uur vertrek vanaf de kathedraal in Rotterdam
  • 9.00 uur vertrek vanaf Rotterdam Centraal Station aan de Conradstraat (links naast de centrale hal, achter het Groothandelsgebouw)

U wordt gevraagd om een eigen bijdrage van € 10 te voldoen bij het instappen.

Aanmelden

Meld u aan via de e-mail: bureau@bisdomrotterdam.nl of bel onder kantoortijd: 010 - 281 51 71

30 juni Bach orgelconcert met Eric Koevoets
20 juni 2022
Nieuw in onze parochie: zomer-lees-middagen (eerste op 12 juli)
18 juni 2022
Nieuw in onze parochie: vier zomerse filmavonden
17 juni 2022
100 jaar Antoniuskerk (foto's)
15 juni 2022
Verslag presentatie pastoraal beleidsplan
6 juni 2022
Vicaris Henri Egging nieuwe administrator per 1 juni 2022
4 juni 2022
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen