Aanmelding voor het Heilig Vormsel 2020-2021

23 juli 2020

Op 17 mei jongstleden zou bisschop Van den Hende in een feestelijke eucharistieviering het sacrament van het Heilig Vormsel hebben toegediend aan twintig vormelingen. Helaas is door de corona-crisis de vormselviering niet doorgegaan. Wij blijven bidden voor de vormelingen en hun gezin, dat de Heilige Geest hen mag bemoedigen in deze tijd en dat zij snel hun Heilig Vormsel mogen ontvangen.

Ondanks dat de huidige vormelingen nog niet gevormd zijn, kijken we toch voorzichtig vooruit naar het volgend seizoen. Dit betekent dat kinderen die in september 2020 in groep 8 van het basisonderwijs zitten zich kunnen aanmelden voor de vormselvoorbereiding van het seizoen 2020-2021. Het voorbereidingstraject zal beginnen in september 2020. In het voorjaar van 2021 zal naar verwachting de vormselviering plaatsvinden. Opgeven hiervoor kan via deze website (klik hier).

Enkele belangrijke data

Op donderdag 17 september is er een informatiebijeenkomst voor kinderen die hun vormsel willen ontvangen en voor hun ouders/verzorgers. Deze avond begint om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur en vindt plaats in de parochiezaal van onze kerk te Papendrecht (Seringenstraat 27).

Een belangrijk en verplicht onderdeel van het vormseltraject is het kampweekend. Dit weekend wordt gehouden op zaterdag 7 november om 9:00 uur en eindigt op zondag 8 november met een viering op het kamp, waarbij het gezin van de vormelingen ook aanwezig is.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 17 september krijgt u nadere informatie over het vormseltraject. Neem voor vragen over het vormseltraject gerust contact op met de vormselwerkgroep (vormsel@katholiekdrechtsteden.nl).

Zoekt u informatie over de Eerste Heilige Communie? Klik dan hier.

De vormselwerkgroep

Aanmelden voor het vormsel

Nieuwe Hospice De Cirkel in de Alblasserwaard
21 juli 2020