Cursus icoon-schilderen van start in de pastorie van de Antoniuskerk

14 september 2022

Religieuze iconen worden vensters op de eeuwigheid genoemd. Ze delen iets mee, roepen gedachten en gevoelens op en vertellen het verhaal van de heiligen uit onze rijke, christelijke geloofstraditie. Van oorsprong is een icoon een traditionele schildering uit de Oosters-orthodoxe kerk, maar inmiddels is er in het Westen een hernieuwde belangstelling voor.

Zelf een icoon schilderen is een bijzondere ervaring. Het is een intense bezigheid, een soort meditatie. Het gronden van de plank, het opzetten van het patroon, het zelf maken van de verf met pigmenten en vervolgens het schilderen, is als een ritueel.

Start cursus

Op dinsdag 20 september start een nieuwe cursus icoon-schilderen in de pastorie van de Antoniuskerk te Dordrecht. Iconenschilder Ko Jeroense begeleidt de cursus. De cursus bestaat uit 12 lessen en wordt gegeven van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Kosten

De cursus kost € 106,00 per persoon voor 12 lessen, inclusief koffie of thee. Niet meegerekend zijn de kosten voor de plank (iconen worden op hout geschilderd), de penselen en de pigmenten. Er wordt geschilderd met een mengsel van eigeel en rode wijnazijn, waaraan het pigment wordt toegevoegd.

De kosten van de plank is afhankelijk van de grootte. De basispigmenten, waarmee de vele kleuren gemaakt worden, kosten totaal ongeveer € 45,00. De kosten van de penselen zijn afhankelijk van de dikte.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij mevrouw José Pennings via de e-mail: fjmpennings@outlook.com

5 oktober gezellige middag voor ouderen in de Nicolaaskerk
28 september 2022