MENU
< TERUG

ACTUEEL

Terugblik dauwtrappen Hemelvaart

25 mei 2023

Op Hemelvaartdag 18 mei om 7.30 uur verzamelde zich een groep parochianen bij de Nicolaaskerk te Hendrik-Ido-Ambacht voor het traditionele dauwtrappen op Hemelvaartsdag. De zon begroette ons met een glimlach toen we vanuit de kerk aan onze tocht van ongeveer 5 km begonnen. Een lange sliert van parochianen liep door de straten van Ambacht naar het mooie natuurgebied Sandelingen. Daar, tussen de fluitende vogels, hielden we een korte onderbreking. We luisterden naar mooie muziek en naar de woorden van Psalm 47: "Koning is God over heel de aarde". 

Diaken Franck legde uit dat Hemelvaart niet wil zeggen dat Jezus op een wolken-lift stapt en door een druk op de bovenste knop naar de hemel opstijgt. Hemel en aarde staan niet ver uit elkaar, maar zijn innig op elkaar betrokken. Dat Jezus de hemelse werkelijkheid binnengaat is goed nieuws: zo kan Hij, steeds innig op ons betrokken en boven tijd en vergankelijkheid verheven, er voor ieder mens zijn, niet alleen voor een select groepje volgelingen in Israel. 

Na deze onderbreking vervolgde we onze weg terug naar de Nicolaaskerk, waar we rond 9.00 uur aankwamen en vrijwilligers koffie en thee hadden gezet. Aansluitend vierden we Hemelvaart met een mooie eucharistieviering. 

Volgend jaar op Hemelvaartsdag is er weer een dauwtrappen. Bent u en jij er dan ook bij?

Pastoraal team

Oktober rozenkrans bidden in Hendrik-Ido-Ambacht
3 oktober 2023
Priesterwijding en eerste mis Arno Aardoom
24 september 2023
Paters-karmelieten Gerard Westendorp en Hans Lansink overleden
22 september 2023
Gijs van Bemmelenpad onthuld
16 september 2023
Studieverlof pastor Sander Verschuur
15 september 2023
Gregoriaans zingen iets voor u en voor jou?
12 september 2023
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen