Op 5 oktober bespeelt Eric Koevoets het prachtige Pels-orgel in de Antoniuskerk Dordrecht

28 september 2021

Beste muziekliefhebber!

Wat heerlijk dat we u weer mogen uitnodigen voor een orgelconcert in de Sint Antoniuskerk te Dordrecht. Op dinsdagavond 5 oktober om 20:00 uur laat Eric Koevoets aldaar het Pelsorgel in haar gehele klankschoonheid horen. Hij speelt een gevarieerd en indrukwekkend programma met Frans en Duits georiënteerde muziek van barok tot en met de 20ste eeuw.

Eric opent het concert met de dramatische Fantasia et Fuga in g van Johann Sebastian Bach. Van Bach speelt hij ook de eerste Triosonate in es, een driestemmig stuk, dat beweegt van lyrisch naar melancholisch en vrolijk eindigt. Tussen deze twee stukken klinkt het doordringende Erbarm dich mein, o Herre Gott, ook van Bach. Van Dupré laat hij het verstilde Te lucis ante terminum horen. Zijn recital eindigt met de indrukwekkende Derde Symfonie van de Franse componist Louis Vierne.

Zo'n mooi programma verdient een groot publiek. We hopen dan ook velen van u te mogen verwelkomen in de Sint Antoniuskerk, Burgemeester De Raadtsingel 45 (schuin t.o. NS-station) te Dordrecht. De deuren openen om 19:30 uur, het concert begint om 20:00 uur.. De toegang is gratis met een collecte na afloop. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Geloofsverdieping 26 oktober met Leo Fijen GAAT NIET DOOR
23 oktober 2021
Wereldmissiemaand MISSIO 2021: ‘We moeten immers wel spreken over wat we gezien en gehoord hebben.’
22 oktober 2021
[Update] Terugblik Sacred Songs 9 oktober jl. in de Antoniuskerk
22 oktober 2021
Oktober Mariamaand. Rozenkransgebed in Hendrik-Ido-Ambacht.
21 oktober 2021
Nieuwe expositie 'Ark van Noach' te Sliedrecht