Digitale retraite in Veertigdagentijd met pastor Sander Verschuur

18 februari 2024

De Veertigdagentijd staat voor de deur. In deze periode van voorbereiding op Pasen neemt het gebed, het vasten en het geven van aalmoezen een centrale plaats in. Het vasten en het geven van een financiële aalmoes krijgt in onze parochie aandacht door middel van de activiteiten vanuit de werkgroep MOV. Dan houden we het gebed nog over.

Retraite rond het evangelie

Op de zondagen in de Veertigdagentijd lezen we Bijbelteksten die ons helpen op onze weg door deze vastenperiode. Deze teksten lezen we in de vieringen en vaak blijft het daarbij, terwijl met name de evangelielezingen ons veel meer te zeggen hebben. Een manier om dit op het spoor te komen is om het Evangelie samen door te lezen en met elkaar uit te wisselen wat je hierin raakt, verwondert of misschien schuurt. Door dit met elkaar te delen gaan we als tochtgenoten met elkaar én met Christus op weg. Deze Veertigdagentijd starten we daarom met een ‘digitale retraite’ rond het evangelie. Op de maandagavond ontmoeten we elkaar online via Zoom. We lezen samen het evangelie van de komende zondag en we wisselen in verschillende fases uit wat ons raakt.

Duur van de retraite

We starten op maandagavond 19 februari. Na een korte kennismaking gaan we aan de slag met deze methode van Bijbellezen. De bijeenkomsten vinden vervolgens elke maandagavond plaats, tot en met 25 maart. Een keer niet kunnen is uiteraard geen probleem. De bijeenkomsten starten om 20.00 uur en om uiterlijk 21.30 uur sluiten we af.

Aanmelden

Voor deze retraite heb je een computer nodig. Dat kan een vaste pc zijn, een tablet of een mobiele telefoon met camerafunctie waarop de app ‘Zoom’ is geïnstalleerd. Voor vragen en/of aanmelding kunt u terecht bij pastor Sander. Na aanmelding stuurt hij de link van de Zoomsessie toe. Zijn mailadres is: sander.verschuur@katholiekdrechtsteden.nl

Pastoraal team

23 februari Avond van de Martelaren