Neem deel aan de enquête over uw betrokkenheid bij de parochie

20 mei 2020

Betrokkenheid bij kerk en parochie

Steeds meer mensen denken bewust na over hun betrokkenheid bij de kerk en de parochie, over hun inzet als vrijwilliger en de financiële vertaling van hun betrokkenheid. Waar geef ik voor? Wat gebeurt er met mijn bijdrage? Het bisdom Rotterdam is benieuwd naar die betrokkenheid.

I.s.m. Erasmus Universiteit Rotterdam

Onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben, in samenwerking met het bisdom Rotterdam, een vragenlijst ontwikkeld over de verbondenheid van katholieken met hun parochie en hoe men aankijkt tegen de Rooms-Katholieke Kerk. Gemiddeld is iets meer dan 20% van de Nederlandse bevolking katholiek. In het bisdom Rotterdam, dat qua grondgebied grotendeels gelijk is aan de provincie Zuid-Holland, is dit bijna 13%. Dat zijn in totaal ongeveer 466.000 katholieken.

De vragenlijst is gericht op mensen die rooms-katholiek zijn (al dan niet kerkganger) en bestrijkt een aantal onderwerpen, zoals kerkbezoek, mate van doneren en hoe vieringen in de parochie worden ontvangen en beleefd. Aangezien we door het coronavirus in een bijzondere tijd leven, wordt er ook gevraagd of er iets veranderd is in uw gedrag/visie met betrekking tot de Rooms-Katholieke Kerk.

De corona-crisis doet een beroep op ons om bewust te leven en te kijken naar de dingen die er écht toe doen, die echt belangrijk zijn in ons leven. De Bijbel vertelt ons dat we afhankelijk zijn van God en van elkaar en dat we dankbaar mogen zijn voor wat we ontvangen. We zijn benieuwd of mensen dat herkennen en vertalen in hun (financiële) betrokkenheid op de kerk en de parochie.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer twintig minuten. Alle katholieken worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Attendeer anderen gerust op deze enquête!

Klik hier voor de enquête!

Kijk hier terug naar de viering van Hemelvaart
21 mei 2020
Nieuwsbrief parochiebestuur update 15 mei
17 mei 2020
Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit
12 mei 2020
Maak uw collecte-gelden over aan de parochie!
11 mei 2020
Pastoor Visser over de betekenis van 4 en 5 mei
6 mei 2020
Graag uw aandacht voor de voedselmanden