Gebedskaart voor Aswoensdag

14 februari 2021

Aswoensdag is het begin van de Vasten en de 40-daagse voorbereidingstijd op Pasen. In onze parochie wordt de Aswoensdagviering doorgaans druk bezocht, maar vanwege de lockdown zijn deze nu niet voor publiek toegankelijk.

Als alternatief heeft het bisdom Roermond daarom een gebedskaart voor Aswoensdag uitgebracht. Op de kaart staan enkele gebeden en een korte overweging die aansluiten bij het vieren van Aswoensdag in coronatijd. Hiermee heeft u de gelegenheid om toch stil te staan bij Aswoensdag en een moment van persoonlijke bezinning te houden. De gebedskaart biedt u onder de huidige omstandigheden de gelegenheid om bij Aswoensdag stil te staan. Dat is altijd nog beter dan Aswoensdag helemaal overslaan!

De traditie van het uitdelen van een askruisje of het strooien van as bestaat in de Kerk al heel lang en is een teken van boetedoening en een herinnering aan de vergankelijkheid van het aardse leven. De priester spreekt daarbij de tekst uit “Bedenk wel, stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren.”

U kunt een fysieke kaart bestellen bij het bisdom Roermond via info@bisdom-roermond.nl.

Klik hier voor de digitale versie.

Vronesteyn start nieuwe campagne “Kom, volg Mij”
19 februari 2021
Boodschap paus Franciscus voor de 40-dagentijd
15 februari 2021
40-dagen kalender Sterren van hoop
10 februari 2021
Tot en met 28 februari vieringen via livestream
4 februari 2021
Actie Kerkbalans: Geef vandaag voor de kerk van morgen
30 januari 2021
Het ‘Streamteam’ zoekt hulp! Wie komt helpen met de livestreams?
26 januari 2021