Geloofsverdieping 28 januari over christelijk geloof en (zen) meditatie.

22 januari 2020

U bent hartelijk welkom voor de avond geloofsverdieping, aanstaande dinsdag 28 januari om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10 te Dordrecht.

Gastspreker is drs. Jan Brok. Hij komt met ons spreken over:

Christelijk geloof en (zen)meditatie

Diverse vormen van (oosterse) meditatie vinden hun weg naar het christelijke geloof. Vele christenen beoefenen thuis of op andere plekken een bepaalde vorm van meditatie. Enkele kloosters hebben hiertoe zelfs speciale ruimtes ingericht. Tradities uit verschillende achtergronden lijken elkaar te vinden. Kun je spreken van een mooie kruisbestuiving of vermengen zich hier onverenigbare tradities en zienswijzen?

Jan Brok is theoloog en voormalig studierector aan de priester- en diakenopleiding Bovendonk. Tevens heeft hij systematische theologie gedoceerd aan de Universiteit van Tilburg. Nu is hij met pensioen. Zijn vrije tijd besteedt hij aan een verdieping in zen en zenmeditatie. Hij spreekt met ons over meditatie en hoe dit zich verhoudt tot ons christelijk geloof.

Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig. Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Gemeenschappelijke ziekenzalving 2020
22 september 2020
Geloofsverdieping 29 september over Oud-katholieke kerk
21 september 2020
Henri Nouwen Lezing 21 september
17 september 2020
Nieuwsbrief parochiebestuur september 2020
13 september 2020
Nieuwsbrief: Tjeerd Visser treedt terug als priester
6 september 2020
Bedevaart 3 oktober naar Heiloo en Egmond gaat niet door!
27 augustus 2020