MENU
< TERUG

ACTUEEL

Geloofsverdieping 28 januari over christelijk geloof en (zen) meditatie. 

22 januari 2020

U bent hartelijk welkom voor de avond geloofsverdieping, aanstaande dinsdag 28 januari om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10 te Dordrecht. 

Gastspreker is drs. Jan Brok. Hij komt met ons spreken over:

Christelijk geloof en (zen)meditatie

Diverse vormen van (oosterse) meditatie vinden hun weg naar het christelijke geloof. Vele christenen beoefenen thuis of op andere plekken een bepaalde vorm van meditatie. Enkele kloosters hebben hiertoe zelfs speciale ruimtes ingericht. Tradities uit verschillende achtergronden lijken elkaar te vinden. Kun je spreken van een mooie kruisbestuiving of vermengen zich hier onverenigbare tradities en zienswijzen?

Jan Brok is theoloog en voormalig studierector aan de priester- en diakenopleiding Bovendonk. Tevens heeft hij systematische theologie gedoceerd aan de Universiteit van Tilburg. Nu is hij met pensioen. Zijn vrije tijd besteedt hij aan een verdieping in zen en zenmeditatie. Hij spreekt met ons over meditatie en hoe dit zich verhoudt tot ons christelijk geloof.

Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig. Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten. 

Geloofsverdieping 18 februari over kloosters en bieren
10 februari 2020
Activiteiten Vastenaktie in de parochie
9 februari 2020
Ga mee naar de Stille Omgang op 21 maart
6 februari 2020
Actie Kerkbalans 2020 van levensbelang
23 januari 2020
Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen
21 januari 2020
Pater karmeliet Falco Thuis overleden
9 januari 2020
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen