Geloofsverdieping 29 september over Oud-katholieke kerk

21 september 2020

De eerste avond geloofsverdieping van het nieuwe seizoen vindt plaats op dinsdag 29 september om 20.00 uur in de Verrezen Christus-kerk, Nolensweg 10 te Dordrecht. Gastspreker is pastoor Henk Schoon van de Oud-katholieke kerk. Hij komt met ons spreken over:

Oud-katholiek en Rooms-katholiek: overeenkomsten en verschillen

De Oud-katholieke Kerk is ontstaan uit een schisma tussen Rome en Utrecht in 1723 als gevolg van de complexe situatie waarin de katholieken zich in de Republiek vanaf de 16e eeuw bevonden. De geschiedenis van de Oud-katholieke Kerk is sterk verweven met de geschiedenis van de katholieken in Nederland tijdens en na de Republiek. Zij kreeg haar huidige vorm na de Unie van Utrecht van 1889. Vandaag zien buitenstaanders weinig verschil tussen Oud- en Rooms-katholiek. De liturgie vertoont onderling sterke overeenkomsten, Oud-katholieke kerkgebouwen zijn vrijwel identiek aan Rooms-katholieke en ook het drievoudige ambt van diaken-priester-bisschop is in beide kerken aanwezig. Maar er zijn ook duidelijke verschillen, zoals het celibaat en de positie van de paus.

Aanmelden

Wij volgen voor deze bijeenkomst de richtlijnen van het RIVM. Gelieve daarom uw komst vooraf te melden bij ons parochiesecretariaat via de e-mail: secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl of per de telefoon: 078-6136390 (ma t/m vr 9.00-12.30 uur).

Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Geloofsverdieping 27 oktober met bisschop Jan Liesen (VOL)
19 oktober 2020
R.-K. Kerk: Mondkapjes en niet meer dan dertig gelovigen bij een viering
10 oktober 2020