MENU
< TERUG

ACTUEEL

Geloofsverdieping over de stamboom van Jezus op 30 oktober

23 oktober 2019

Op woensdag 30 oktober om 20.00 uur bent u van harte uitgenodigd voor de geloofsverdieping. Deze avond vindt plaats in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8 te Dordrecht. 

Dr. Willien van Wieringen (foto) spreekt over:

Vrouwen in de stamboom van Jezus

Stambomen: ze geven aan wie je bent door te zeggen wie je voorouders zijn. Dat geldt ook voor Jezus van Nazareth, van wie de evangelist Matteüs een stamboom geeft naar goed oudtestamentisch gebruik. Op deze avond zoomen we in op deze stamboom: wie worden genoemd en wie niet? Opvallend is dat er in deze lange lijst van mannen ook vier vrouwen worden vermeld: Tamar, Rachab, Ruth en “de vrouw van Uria”. Dat is voor die tijd zeer ongebruikelijk, want de lijn van afstamming verliep altijd via de mannelijke lijn. Deze vrouwen krijgen daarom op deze avond bijzondere aandacht.

Dr. Willien van Wieringen is bijbelwetenschapper en verbonden aan de Fontys Hogeschool faculteit Theologie en Levensbeschouwing te Utrecht. Zij neemt ons mee naar de voorouders van Jezus. Wij verzoeken u voor deze avond uw Bijbel mee te nemen.

Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig. Na afloop vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Graag tot woensdag 30 oktober! (let op: deze avond valt op een woensdag en niet, zoals gebruikelijk, op een dinsdag)

Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen
10 januari 2020
Pater karmeliet Falco Thuis overleden
9 januari 2020
Uitnodiging nieuwjaarsreceptie 4 januari
27 december 2019
Foto's en opbrengst Sing-In
23 december 2019
Kerst Sing-In 21 december
15 december 2019
Zusters op de kerstmarkt van Dordrecht
11 december 2019
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen