Geloofsverdieping 28 september: over kerkmuziek uit Rusland en Oekraïne

9 september 2021

Vanwege de lockdown en de beperkende maatregelen konden wij een tijd lang geen avonden geloofsverdieping organiseren. Geloofsverdieping is een aanbod van onze parochie waarbij we maandelijks een gastspreker uitnodigen die een inleiding verzorgt over een thema dat ons christelijke geloof raakt. De thema’s zijn zeer uiteenlopend.

De eerste avond geloofsverdieping van dit nieuwe seizoen vindt plaats op dinsdag 28 september om 20.00 uur. Gastspreker is emeritus-predikant Theo Hop. Hij neemt ons mee op een verkenning langs:

De kerkmuziek uit Rusland en Oekraïne.

Deze kerkmuziek, met zijn kenmerkte Slavische zang, wordt door liefhebbers wel eens ‘muziek uit de hemel’ genoemd. Theo Hop is een liefhebber en staat te boek als groot kenner van de kerkmuziek en liturgie van de Oosters-orthodoxe kerken. Hij verzorgt vele lezingen hierover, waarbij zal hij ook mooie voorbeelden laat horen. Dat zal hij ook op deze avond doen. U wordt dus meegenomen op een muzikale reis door deze prachtige traditie en kerkzang. Geen mooiere manier om de geloofsverdiepingen weer te starten!

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Iedere geïnteresseerde is welkom. Op deze avond houden we de anderhalve meter in acht. We komen samen in de kerkzaal van de Verrezen Christus-kerk, Nolensweg 10 te Dordrecht. Op basis van de anderhalve meter is in deze kerk ruimte voor maximaal 70 personen. De ervaring leert dat dit ruim voldoende is, dus meldt u gerust aan.

Gelieve uw komst te melden bij ons parochiesecretariaat via de e-mail: secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl of per de telefoon: 078-6136390 (geopend maandag, dinsdag en donderdag van 9.00-12.30 uur).

Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Concert Sacred Songs op 9 oktober in de Antoniuskerk
4 september 2021
Henri Nouwen Lezing 21 september
2 september 2021
Bijbel-expo en boekenverkoop in de Antoniuskerk
25 augustus 2021
Steun de opleiding tot priesters en diakens!
24 augustus 2021
2021: Het Jaar van de heilige Jozef
7 augustus 2021
Versterking pastoraal team en verdere versoepelingen