Kijk terug naar de geloofsverdieping over Dante Alighieri en de Goddelijke Komedie

24 november 2021

Op dinsdag 23 november verzorgde Sandra Overdijk (foto hierboven) een lezing over de beroemde dichter en schrijver Dante Alighieri. Zij heeft aan de Universiteit van Leiden Italiaanse taal- en letterkunde gestudeerd. Het leven en werk van Dante heeft haar speciale aandacht.

Dante Alighieri

Het is 700 jaar geleden dat Dante Alighieri (1265-1321) overleed. Zijn ‘Goddelijke Komedie’ wordt wereldwijd beschouwd als het belangrijkste dichtwerk ooit gemaakt. In drie delen beschrijft Dante zijn denkbeeldige tocht door het hiernamaals: via de hel en de louteringsberg bereikt hij de hemel. Het is een kritische beschouwing van mens en maatschappij en tegelijk een emotionele confrontatie die Dante met zichzelf aangaat en de lezer met hem. Humor is feitelijk niet aanwezig. De term ‘komedie’ werd gebruikt voor alle werken die een goede afloop kennen. In dit geval wordt het vertrouwen in de redding beloond met de aanschouwing van het Goddelijke.

Hieronder kunt u terugkijken naar livestream van de geloofsverdieping over Dante:

Kijk hier terug naar de geloofsverdieping over Dante en de Goddelijke Komedie

Steun ons!

Als parochie en geloofsgemeenschap proberen we langs diverse wegen inspiratie en verdieping aan te bieden, gefundeerd op en geïnspireerd door ons katholiek geloof en onze rijke geestelijke traditie. We bieden bijbelstudie, geloofsverdieping, een basiscursus katholiek geloof, ons parochie-magazine Solo Dios, diverse vieringen op zondag en doordeweeks, enzovoort. Ook helpen wij op pastotaal en diaconaal vlak vele onze medemens in het hart en aan de rand van kerk en samenleving. Voor dit alles kunnen wij uw steun gebruiken, ook financieel. Steun ons via bankrekening NL91 INGB 0315 3045 45 t.n.v. Parochie Heilige Theresia van Ávila.

Bij voorbaat dank!

Nieuwsbrief | Wijzigingen vieringenrooster Kerst - corona-situatie
4 december 2021
Terugblik eerste bijeenkomst 'Met hart en ziel'