Henri Nouwen Lezing 21 september door Abdelkader Benali

2 september 2021

Het is precies 25 jaar geleden dat priester, schrijver en psycholoog Henri Nouwen overleed. Hij kreeg naam als schrijver van een groot aantal spirituele en pastorale boeken. Nouwen schreef op een heel persoonlijke en herkenbare manier over het geestelijke leven. Zijn meest bekende boek is 'Eindelijk Thuis'.

Dit boek was voor gastspreker Abdelkader Benali (foto) aanleiding om de Henri Nouwen-lezing in dit bijzondere herdenkingsjaar het thema 'Thuis' mee te geven. Benali is een bekende Nederlandse schrijver en columnist, winnaar van o.a. de Libris Literatuurprijs. Wat is de betekenis van thuis in onze tijd als persoon en als gemeenschap? Waar en bij wie zijn we dan thuis?

De Henri Nouwen-lezing vindt plaats in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 te Dordrecht. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis (vrijwillige bijdrage is welkom). Informatie en aanmelding kan via het mailadres van Aad van Vliet: aadenmarian@gmail.com.

Geloofsverdieping 28 september. Kerkmuziek uit Rusland en Oekraïne
9 september 2021
Concert Sacred Songs op 9 oktober in de Antoniuskerk
4 september 2021
Bijbel-expo en boekenverkoop in de Antoniuskerk
25 augustus 2021
Steun de opleiding tot priesters en diakens!
24 augustus 2021
2021: Het Jaar van de heilige Jozef
7 augustus 2021
Versterking pastoraal team en verdere versoepelingen