Het nieuwe aanmeldsysteem: Aanmelden en veel gestelde vragen

7 maart 2021

Voor de vieringen kunt u zich aanmelden via het aanmeldsysteem Kerktijd.nl. Op deze pagina vindt u een aantal antwoorden op vragen die u wellicht heeft over deze nieuwe manier van aanmelden.

Open het aanmeldformulier van Kerktijd.nl

Hoe melden ik me aan?

U meldt uzelf (of uw gezin) eenmalig aan via het aanmeldformulier. Daar vult u in:

• Uw naam
  • Uw e-mailadres
  • Het maximum aantal personen waarmee u meestal de viering bezoekt
  • Een zelfgekozen wachtwoord (hiermee kunt u later uw voorkeuren aanpassen op https://app.kerktijd.nl/login, zorg dus dat u dit niet vergeet).
  • Voor welke vieringen u een uitnodiging wilt ontvangen. Wij vragen u hier het aantal locaties dat u kiest te beperken tot de locatie(s) waar u normaal gesproken de vieringen bezoekt.

Druk vervolgens op de knop: 'Aanmelden'

Als u bent aangemeld ziet u de optie 'inactief'. Als u uitnodigingen voor de viering wilt ontvangen vult u hier niets in. U hoeft niet op opslaan te klikken. Hieronder leest u wat 'inactief' betekent. Als u dit scherm ziet bent u correct aangemeld:

Bovenstaand scherm ziet u als u correct bent aangemeld. U hoeft hier niets meer in te vullen en u hoeft niet op opslaan te drukken als uw gegevens correct zijn. De vakjes bij 'inactief' kunt u leeg laten. Deze kunt u invullen als u tijdelijk geen uitnodigingen wilt ontvangen, bijvoorbeeld bij ziekte of vakantie.

Ik heb een vrijwilligerstaak in de viering, moet ik me aanmelden?

Als u een vrijwilligerstaak heeft in een viering, hoeft u zich voor die viering niet aan te melden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de koster, lector, of cantor. Uw naam, contactgegevens en aanwezigheid moeten wel bekend zijn bij de locatieraad.

Wat betekent 'inactief'?

Als u bent aangemeld ziet u de optie 'inactief'. Als u uitnodigingen voor de viering wilt ontvangen vult u hier niets in. Wilt u een tijdje geen uitnodigingen ontvangen, bijvoorbeeld omdat u verkoudheidsklachten heeft of op vakantie gaat? Dan kunt u uzelf als inactief instellen zodat anderen meteen een uitnodiging krijgen.

Hoe kan ik veranderen welke uitnodigingen ik ontvang?

Stel: u heeft u aangemeld voor de weekendvieringen in de kerk bij u in de buurt, maar u wilt ook graag uitnodigingen krijgen voor de doordeweekse vieringen. U doet dan het volgende:

2. Log in met uw e-mailadres en het door u bij aanmelden gekozen wachtwoord
  3. Pas onder 'Ingeschreven categorieën' aan wat u wilt, in het voorbeeld door een vinkje te zetten bij de doordeweekse viering van de kerk van uw keuze.
  4. Klik op opslaan

Vanaf dat moment ontvangt u ook uitnodigingen voor de doordeweekse vieringen.

Hoe kan ik het aantal personen waarmee ik naar de viering kom aanpassen?

Als u voortaan uitnodigingen voor meer of minder personen wilt ontvangen kunt u dit aanpassen. Let op dat u na het accepteren van een uitnodiging altijd kunt aangeven dat u met minder personen komt.

3. Klik onder het kopje ‘Gegevens’ op ‘Bewerk gegevens’
  4. Verander het aantal bezoekers
  5. Klik op opslaan
  6. Log uit op Kerktijd of sluit de pagina.

Ik heb per ongeluk iets ingesteld bij inactief. Wat moet ik doen?

2. Log in met uw e-mailadres en het door u bij aanmelden gekozen wachtwoord
  3. Er zijn nu 2 mogelijkheden (zie ook de afbeeldingen hieronder):
  • Ziet u 2 invulvakken ('Inactief vanaf' en 'Inactief tot en met')? Dan bent u actief en ontvangt u uitnodigingen.
    Wilt u tijdelijk geen uitnodigingen ontvangen? Vul dan een begin en einddatum van de periode dat u geen uitnodigingen wilt ontvangen en druk op opslaan.
  • Ziet u een tekst als 'Inactief van 07-03-2021 tot en met 08-03-2021' met daaronder een knop? Dan bent u niet actief en ontvangt u geen uitnodigingen.
    Wilt u weer uitnodigingen ontvangen? Klik dan op de knop 'Weer op actief zetten'.

Links: zo ziet het eruit als u actief bent en uitnodigingen ontvangt.
Rechts: zo ziet het eruit als u inactief bent en geen uitnodigingen ontvangt.

Ik ben ingelogd en kan niet op opslaan drukken

Als u bent ingelogd en u kunt onder de tekst 'Inactief vanaf' en 'Inactief tot en met' niet op opslaan drukken, komt dat omdat niet beide data zijn ingevuld. Deze 'Opslaan' knop is alléén voor het instellen van een 'inactieve' periode. Als u dit niet wilt instellen hoeft u hier niet op opslaan te drukken. Wilt u uzelf wel als inactief instellen (om tijdelijk geen uitnodigingen te ontvangen), dan vult u beide data volledig in en drukt u op opslaan.

Kom weer naar de mis! (artikel)
22 juni 2021
Heilig Vormsel: informatie en aanmelden
11 juni 2021