Kerkbalans HET HELE JAAR DOOR

Een actie die in het teken staat van de toekomst van kerk en parochie.

5 mei 2022

In de voorgaande editie van Solo-Dios kon ik u melden dat de uiteindelijke opbrengst kerkbijdragen 2021 ongeveer 3% toenam ten opzichte van 2020. Inmiddels zijn we weer wat verder in de tijd en lijkt het erop dat we dit jaar op min of meer hetzelfde niveau gaan eindigen. Uiteraard zijn we zijn blij met deze goede ontwikkeling.

Dit is ontzettend belangrijk voor het functioneren van onze plaatselijke kerk. Deze inkomsten stellen ons in staat om een plek te zijn waar mensen rust en verdieping kunnen vinden. Zo kunnen we een plek zijn waar we God en elkaar ontmoeten, waar we zorgen voor elkaar en voor mensen in de samenleving die onze steun zoeken. Zo kunnen we met elkaar bouwen aan de toekomst van de Kerk.

Als penningmeester is het echter ook mijn rol om u – naast dit pastorale aspect – attent te maken op de financiële positie van de Heilige Theresia van Avila-parochie.

Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat de prijzen van allerlei producten, zoals bijvoorbeeld de kosten van energie, de afgelopen tijd fors zijn gestegen. U zult begrijpen dat ook de parochie daarmee kampt. Hoewel het best mogelijk is de thermostaat een graadje lager te zetten, moet het ook in de kerk enigszins behaaglijk blijven. Dat betekent dus dat deze kosten de komende tijd zullen stijgen. Een extra donatie boven op de reeds toegezegde zou dan ook zeer welkom zijn!

Bij meerdere parochianen loopt overigens een periodieke bankopdracht om maandelijks of per kwartaal een vast bedrag over te boeken naar de parochie. Graag wil u ik daarbij verzoeken eens te kijken naar het bedrag wat al jaren wordt overgemaakt en wat wellicht enige aanpassing naar boven behoeft.

Is aanpassing niet of lastig te doen, dan is het wellicht mogelijk door middel van onderstaande QR-code of IBAN-nummer een aanvullende dotatie te doen.

Alvast hartelijk dank!

Nico Maagdenberg, penningmeester parochie Heilige Theresia van Avila

Scan/klik de QR code – volg de instructies – IBAN NL82 RABO 0359 3213 05 - en doneer direct.

28 mei Concert Vrouwenkoor La Confiance Trinitatiskapel
26 mei 2022