MIVA collecte 28 augustus 2022

8 augustus 2022

Dit jaar vindt op zondag 28 augustus de jaarlijkse MIVA-collecte plaats in onze kerken. In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoer en communicatiemiddelen. Via de parochies wil MIVA (Missie Verkeersmiddelen Actie) dit jaar graag uw aandacht en bijdrage vragen voor het bereikbaar maken van medische zorg in Tanzania.

Outreach-missies

Het ziekenhuis van pionier Geofrey (foto) biedt zorg aan mensen in een groot gebied in het westen van Tanzania. Bijna honderdduizend mensen verspreid over 24 dorpen zijn van de gezondheidszorg die het ziekenhuis biedt afhankelijk. Het ziekenhuis doet aan zogeheten ‘outreach’-missies: doktoren en verpleegkundigen reizen af naar de omliggende dorpen en vertellen mensen over hoe ze ziektes kunnen voorkomen. Daarnaast moeten patiënten soms met spoed naar het grotere ziekenhuis in Mwanza, omdat het ziekenhuis in Sumve geen intensive care heeft.

Auto maakt verschil tussen leven en dood

Aangezien het ziekenhuis in Sumve geen intensive care heeft, moeten patiënten soms met spoed naar een groter ziekenhuis in Mwanza. "Dit is een rit van 58 kilometer", legt Geofrey uit. "Met de auto van MIVA zijn we daar ruim een half uur sneller mee dan voorheen. Dat betekent soms het verschil tussen leven en dood". Omdat Geofrey de auto nu niet volledig kan inzetten als ambulance, vraagt hij aan MIVA een extra auto zo kan hij de hulp aan de gemeenschap nog verder verbeteren. Vervoer is onmisbaar voor het ziekenhuis van Sumve, zowel voor preventie als voor noodgevallen. “Door onze samenwerking met het ziekenhuis in Mwanza kunnen we steeds meer diensten aanbieden,” zegt Geofrey. “Het voelt erg goed dat we mensen uit de gemeenschap steeds beter kunnen helpen. We worden bijgestaan door God.”

Bijdragen

Door MIVA te steunen met elkaar kunnen ze een extra auto aanschaffen voor Geofrey en kunnen er zo meer levens gered worden. Geef tijdens de collecte of doneer via het IBAN nummer van de parochie is NL91 INGB 0315 3045 45 t.n.v Theresia van Avila-parochie onder vermelding van MIVA 2022. Bij voorbaat dank!

Werkgroep MOV

16 augustus film The Way in Brandsma-kapel
15 augustus 2022
Elke vrijdagavond christelijke meditatie
11 augustus 2022
'Kom en zie'. Jaar van onderscheiding bij Vronesteyn.
25 juli 2022
Eric Koevoet speelt 'Prière' van César Franck
23 juli 2022
Verslag Met Hart en Ziel over ‘Mét verdriet je leven verder omarmen’