Zomerse filmavonden in de Titus Brandsma Gedachteniskapel.

15 augustus 2022

Vele mensen gaan deze zomer met vakantie. Maar er zijn even zovelen die thuisblijven. Hen willen we niet vergeten. We bieden deze zomer een speciaal zomerprogramma met verdieping en ontspanning. Iedere geïnteresseerde is welkom. We tonen films waarvan het verhaal direct of indirect ons geloof raakt. We bekijken de film en praten er na afloop nog even over na, onder genot van een drankje.

De filmavonden vinden plaats in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10 te Dordrecht. Aanmelden is niet nodig. De eerstvolgende film staat gepland op:

Dinsdag 16 augustus 19.00 uur: The Way

Daniël is de zoon van de Amerikaanse arts Tom. Hij is een fervent wandelaar en legt de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela af. Deze route staat bekend als El Camino: de weg. Tijdens de tocht wordt Daniel verrast door een hevige storm en hij komt door een val om het leven. Tom heeft nooit begrepen waarom zijn zoon die tocht wilde afleggen. Op zoek naar antwoorden en met de as van zijn zoon in zijn rugzak gaat Tom nu zelf de pelgrimsroute lopen. Onderweg wordt hij onderworpen aan de gevaren van een lange wandeltocht, maar hij ontmoet ook bijzondere lotgenoten.

Dinsdag 23 augustus 19.00 uur: The Shawshank Redemption

Bankier en goedzak Andy Dufresne wordt ten onrechte beschuldigd van moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij wordt tot levenslang veroordeeld in de Shawshank-gevangenis, waar corruptie bij de bewakers en de directie alom aanwezig is. De directeur van de gevangenis ontdekt Andy’s zakelijke talent en hij vertrouwt hem zijn belastingaangifte toe. Zo komt Andy achter allerlei louche praktijken en illegale beleggingen van de directeur en de bewakers. Deze kennis zal hem later goed van pas komen.

Dinsdag 30 augustus 19.00 uur: De Beentjes van Sint-Hildegard

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Bij de vraag of het een gelukkig huwelijk is kun je vraagtekens zetten. In huis deelt zij de lakens uit en Jan zoekt naar wegen om aan de overbezorgdheid van zijn vrouw te ontsnappen. Hij doet alsof hij lijdt aan de ziekte van Alzheimer, waardoor hij in een verzorgingshuis terecht komt. Daar vindt hij de rust die hij zoekt. De directeur van het huis komt er al snel achter dat er met Jan niets aan de hand is. Om te voorkomen dat hij door de mand valt, gaat hij op pelgrimage naar de relieken (de beentjes) van St. Hildegard.

Elke vrijdagavond christelijke meditatie
11 augustus 2022
28 augustus MIVA collecte
8 augustus 2022
'Kom en zie'. Jaar van onderscheiding bij Vronesteyn.
25 juli 2022
Eric Koevoet speelt 'Prière' van César Franck
23 juli 2022
Verslag Met Hart en Ziel over ‘Mét verdriet je leven verder omarmen’