MENU
< TERUG

ACTUEEL

Nieuwe expositie Ark Museum Sliedrecht

15 oktober 2021

De 'Ark van Noach' komt na een lange reis van meer dan 10 jaar en 50 havens terug naar Sliedrecht.

Hamburg, Keulen, Rostock, Kopenhagen, Ipswich, Oslo, Bergen... Het zijn enkele van de vele havens die de Ark bezocht heeft voordat hij nu weer in Sliedrecht in de gemeentehaven is aangemeerd en vanaf nu geopend is voor bezoekers.

In 2008 was de Ark onder de vorige eigenaar al een keer in Sliedrecht, maar nu komt de Ark met de nieuwe expositie, onder de nieuwe eigenaar, de bekende theater- en televisieproducent Aad Peters, na een succesvolle tour door Europa terug voor een aantal weken.

Reis door de Bijbel

Dit is een mooie gelegenheid om dit cultureel en educatief project te bezoeken. Op vier verdiepingen, met een inhoud van 2.000 vierkante meter, loop je door een interactieve expositie met scènes uit het Oude en Nieuwe Testament. De Ark neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel, Noach, Abraham, Mozes en Samson tot en met het Jezus, Maria en de apostelen. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen van het Oude en Nieuwe Testament met elkaar.

Voor de kinderen is er een speurtocht door de Ark en al haar verhalen. Op deze manier komt de Bijbel echt tot leven. De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog.

Informatie

De Ark Museum is dagelijks geopend en biedt een speciaal groepsarrangement aan. Meer informatie kunt u vinden op de website www.arkmuseum.eu

De Ark ligt aangemeerd aan de Schuttevaerkade-Havenstraat te Sliedrecht.

Nieuwsbrief | Wijzigingen vieringenrooster Kerst - corona-situatie
4 december 2021
Terugblik eerste bijeenkomst 'Met hart en ziel'
30 november 2021
Avondviering op woensdag tijdelijk naar de middag
28 november 2021
Gratis digitale Advents-retraite met de jezuïeten
25 november 2021
Kijk terug naar de geloofsverdieping over Dante Alighieri
24 november 2021
Kijk terug naar de priesterwijding van Sander Verschuur
16 november 2021
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen