Nieuwsbrief: Tjeerd Visser treedt terug als priester

6 september 2020

Hedenmorgen, zondag 6 september, is in alle zes de locaties van onze parochie aan het eind van de viering bijgaande mededeling van het bisdom voorgelezen door bestuursleden van onze parochie. Het betreft de mededeling dat onze pastoor Tjeerd Visser, na een periode van rust, reflectie en persoonlijke bezinning, heeft aangegeven zijn werkzaamheden als priester te willen beëindigen.

Bestuur en pastoraal team van de H. Theresia van Ávila-parochie betreuren het besluit van Tjeerd Visser enorm. Tegelijkertijd aanvaarden wij zijn besluit.

Voor verdere details verwijzen wij graag naar het door het bisdom in gezamenlijkheid opgestelde communiqué én de persoonlijke brief van Mgr. J.H.J. van den Hende, de bisschop van Rotterdam, aan u, onze gewaardeerde parochianen.

Als bestuur en pastoraal team beseffen wij dat het vertrek van Tjeerd Visser als pastoor enorme impact heeft op onze parochie en het samen-kerk-zijn. Het zal onze toch al grote uitdagingen als parochie niet vergemakkelijken. Wij vertrouwen erop dat de pastorale zorg – met behulp van het bisdom - de komende tijd zoveel mogelijk op niveau gehouden kan worden en wij spreken de wens uit dat u, de vrijwilligers, alle parochianen, hand in hand en vol geloof, hoop en liefde het samen-kerk-zijn invulling zullen blijven geven.

Tot slot bedanken wij Tjeerd Visser voor zijn tomeloze inzet voor onze fusieparochie sinds zijn aanstelling in 2012, voor zijn inspiratie, visie en betrokkenheid. Wij respecteren zijn persoonlijke keuze en wensen hem veel voorspoed in zijn verdere leven. Op een nader te bepalen moment zal er bekeken worden op welke wijze (ook in deze tijden van het coronavirus) we als parochie passend afscheid van Tjeerd Visser kunnen nemen. Nadere berichtgeving daarover volgt.

Namens het parochiebestuur,

Peter Rovers, vicevoorzitter

Lees hier de brief van de bisschop en het communiqué

• Persoonlijke brief van bisschop Johannes van den Hende aan de parochianen