Pastoor Tjeerd Visser en dominee Gert-Jan Vogel spreken over 4 en 5 mei

6 mei 2020

Onder de naam Licht voor Dordt organiseren de gezamenlijke Dordtse kerken tijdens de corona-crisis verschillende activiteiten en maken ze ook een wekelijkse videoboodschap. Deze videoboodschappen wordt iedere week uitgezonden bij RTV Dordrecht op televisie, website en YouTube.

"De kerken in Dordrecht willen een lichtpuntje voor u zijn, u aan het denken zetten, opbeuren en voor u klaarstaan", zegt initiatiefnemer Joren Menkveld, voorganger van de hervormde wijkgemeente Krispijn. De filmpjes bevatten korte toespraken die moed geven, die een lichtpuntje willen zijn in dagen van slecht nieuws.

In de video hieronder staat de videoboodschap in het teken van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Speciale aandacht gaat uit naar het verhaal van de Dordtse verzetsman Leendert Keesmaat, het "Gedicht van de achttien doden" en de rol van psalm 43 daarin. De opnames zijn gemaakt op begraafplaats Essenhof. Sprekers zijn Hans Berrevoets, voorzitter van het Platform Dordtse Kerken, dominee Gert-Jan Vogel van de christelijk-gereformeerde kerk en pastoor Tjeerd Visser van de rooms-katholieke kerk.

Kijk hier terug naar de viering van Hemelvaart
21 mei 2020
Enquête over uw betrokkenheid bij de parochie
20 mei 2020
Nieuwsbrief parochiebestuur update 15 mei
17 mei 2020
Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit
12 mei 2020
Maak uw collecte-gelden over aan de parochie!
11 mei 2020
Graag uw aandacht voor de voedselmanden
17 april 2020