18 mei 2021

Wereldwijd zetten Nederlandse missionarissen en missionair werkers zich iedere dag in voor hun kwetsbare medemens. Eén keer per jaar zet de WNM hen zélf in het middelpunt, tijdens de Pinksteractie. Al vragen missionarissen zelf weinig, een steuntje in de rug kunnen zij heel goed gebruiken!

Zij zijn er altijd voor de ander

Missionarissen en missionair werkers zetten zich in voor anderen. Dat doen zij wereldwijd. Missionaris pater Peter Daalhuizen (foto hierboven) werkt bijvoorbeeld al bijna 40 jaar in Brazilië, waar hij zich inzet voor bejaarden en andere kwetsbare groepen. Hij heeft er zelfs drie parochies onder zijn hoede. Missionair werker Susanne Beentjes werkt in Tanzania met jonge meisjes die vaak al jong zwanger zijn geraakt en daardoor hun school niet konden afmaken. Dankzij Susanne leren de meisjes voor zichzelf en hun kind te zorgen, waarbij omgaan met geld erg belangrijk is.

WNM steunt missionarissen en missionair werkers in hun persoonlijke welzijn door het bieden van financiële steun. Denk hierbij aan verzekeringen, bijzondere ziektekosten en de premie voor de AOW. Ook kunnen zij vakantiegeld ontvangen, zodat zij kunnen genieten van een verlof in Nederland zonder dat zij familie of vrienden om hulp hoeven te vragen. Daarnaast heeft de WNM een klein, laagdrempelig fonds waar missionarissen een beroep op kunnen doen voor noodgevallen, bijvoorbeeld als hun computer is gestolen en geld voor vervanging ontbreekt.

Zo is WNM het steuntje in de rug van onze missionarissen. Pater Daalhuizen zegt hierover: “Je weet dat je er in Nederland nog bij hoort. Dat mensen aan je denken, ook al ben je ver weg. Dat is voor mij een enorme geruststelling. Het is erg fijn een achterban te hebben.” En Susanne Beentjes: “WNM ondersteunt mijn uitzending en als ik een specifieke hulpvraag heb, kan ik de WNM altijd benaderen. Zo kreeg ik coronanoodhulp die ik heb gebruikt voor het aanschaffen van twee wastafels, zeep en dispensers voor de parochie.”

Helpt u mee tijdens de Pinksteractie?

Alleen samen met ons kan WNM dit steuntje in de rug zijn voor mensen zoals pater Daalhuizen en Susanne. Mogen zij en vele anderen dit jaar weer op onze hulp rekenen en doet u mee met de Pinksteractie?

Achter in de kerk staan de bekende mandjes waarin u uw bijdrage kunt deponeren. U kunt uw bijdrage ook overmaken op rekeningnummer NL91 INGB 0315 3045 45 van onze parochie, onder vermelding van 'Week Nederlandse Missionaris'.

Het is een kleine moeite die een groot verschil kan maken. Zo werken wij samen aan een mooiere wereld. Dank u wel!

Werkgroep MOV

Kom weer naar de mis! (artikel)
22 juni 2021
Heilig Vormsel: informatie en aanmelden