Uitnodiging presentatie pastoraal beleidsplan 2022-2025 woensdag 18 mei

1 mei 2022

Beste parochiaan,

Woensdag 18 mei om 20.00 uur in de pastorie naast de Antoniuskerk presenteren wij aan de parochie het pastoraal beleidsplan voor de komende drie jaar. In aansluiting op het synodaal proces dat gaande is – en waarbinnen we op 21 maart jl. ook een succesvolle avond hebben georganiseerd – willen we deze avond niet invullen met eenrichtingsverkeer, maar bieden we u graag ruimte voor eigen inbreng. Hieronder kunt u het beleidsplan downloaden.

De toekomst schrijven we samen, de toekomst ligt vóór ons en de toekomst kunnen we samen vormgeven. Natuurlijk beginnen we met die toekomst niet helemaal op nul: we hebben te maken met de huidige situatie, de stand van zaken, de tekortkomingen en wensen, met beperkingen en mogelijkheden. Maar binnen en vanuit dat raamwerk zijn er wel degelijk keuzes te maken, kunnen we wel degelijk accenten leggen en aan een toekomst bouwen die aantrekkelijk is, realistisch, hoopvol èn de moeite waard!

In dat beeld heeft het pastoraal team zich gebogen over de weg die we als geloofsgemeenschap de komende jaren samen kunnen gaan: de toekomst die we als geloofsgemeenschap samen kunnen bouwen en zijn. In de Drechtsteden willen we op weg naar een caritatieve geloofsgemeenschap. Te midden van verlies en krimp – waar ook zeker pastorale zorg naar uit zal gaan – willen we bouwen aan groei en versterking. Op geestelijk vlak, op diaconaal vlak en op pastoraal vlak. En het komend jaar willen we daartoe al een aantal uitdagingen uit het plan oppakken.

Het nieuwe plan is bedoeld voor de komende drie jaar. Maar we zijn ons er welzeker van bewust dat ‘de toekomst die ons voor ogen staat’ niet in drie jaar af is. Daar is meer tijd voor nodig. De komende drie jaar echter kunnen we wel onze schouders onder deze toekomst zetten, onze gezamenlijke schouders: de schouders van de honderden vrijwilligers, ónze schouders èn ook de schouders van al die andere reisgenoten uit onze parochie. Kortom: de schouders van heel het Volk van God - afdeling Drechtsteden.

Weet u welkom op woensdag 18 mei. Voorafgaand aan de bijeenkomst is er de wekelijkse eucharistieviering in de Antoniuskerk om 19.00 uur. Ook daar bent u van harte welkom! Om 19.30 uur gaan de deuren van de pastorie open en om 20.00 uur starten we de bijeenkomst. De avond duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Adres: Burgemeester de Raadtsingel 45, Dordrecht. We zien en spreken u graag!

Pastoraal team

Download hier het pastoraal beleidsplan 2022-2025

28 mei Concert Vrouwenkoor La Confiance Trinitatiskapel
26 mei 2022