MENU
< TERUG

ACTUEEL

Uitreiking Theresia van Ávila-penningen

17 oktober 2023

Zondag 15 oktober jongstleden zijn in de Heilig Hart-kerk te Zwijndrecht, tijdens de viering van de schutspatroon van onze parochie, de Theresia van Ávila-penningen uitgereikt aan zeven vrijwilligers, die gedurende vele jaren hun tijd en energie hebben ingezet ten behoeve van onze geloofsgemeenschap. Op de foto hierboven ziet u (van links naar rechts): Lisette Kok (secretaris bestuur), Jan van Dorst, Tine Menke, Wout van den Berg, Ria Muste-Hulsbosch, Ben van Waardenberg, Lucie Reparon, Henk van de Leur en Martijn Erkens (vice-voorzitter bestuur). Hieronder, in alfabetische volgorde, leest u over hun inzet.

Wout van den Berg (77, locatie Dordrecht)

Met zijn diverse taken als koster, coördinator voor bezorging van Solo Dios, lid van de kerkwacht en medewerker van de Caritas, gaat zijn blik over de grenzen van locaties heen. Dat is een bijzondere eigenschap om te koesteren. Wout is actief geworden in onze gemeenschap na sluiting van de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Brouwersdijk te Dordrecht. Ook naast zijn tijd in de kerk werkt hij bij 'De Buitenwacht', waar hij zich inzet voor de parochie en onze naasten. 

Jan van Dorst (75, locatie Papendrecht)

Jan heeft een lange staat van dienst, van collectant en koster tot lid van de locatieraad en vice-voorzitter van het parochiebestuur. Dit getuigt van een onvermoeibare toewijding aan onze gemeenschap. Jan zorgt nu nog steeds voor de tuin, de ledenadministratie en brengt de Solo Dios rond. Wat we in het bijzonder waarderen is zijn toegankelijkheid. Hij staat altijd open voor vragen en advies. Jan heeft zich heel dienstbaar opgesteld en zorgt er actief voor dat uw werk voortleeft. 

Henk van de Leur (84, locatie Sliedrecht)

Henk heeft tomeloze inzet getoond in onze gemeenschap. Naast zijn betrokkenheid als vrijwilliger bij de ouderenmaaltijden en de Actie Kerkbalans heeft hij er mede voor gezorgd dat de verbouwing van de kerk in Sliedrecht mogelijk was. Bovenal is hij zeer gemotiveerd om zich in te zetten voor de mensen waar hij chauffeur voor is geweest. Hij bracht vele ouderen en kwetsbaren naar de kerk, de kapper, naar concerten, enzovoort. 

Tine Menke (73, locatie Dordrecht)

Tine's creativiteit wordt door menigeen geroemd. Al 30 jaar lang verzorgt zij wekelijks prachtige bloemdecoraties in de Verrezen Christus-kerk en de Titus Brandsma-kapel. Verder is zij al ruime tijd koster en collectant. In het verleden hielp zij de paters Karmelieten en verzorgde zij de kerstvieringen in De Nieuwe Stoof. Haar creativiteit heeft zij ook ingezet om een aantal beelden in de Antoniuskerk en de Verrezen Christus-kerk te restaureren. Naast haar creativiteit wordt ook haar toewijding geprezen. Zij woont op geruime afstand van de kerk en komt nu door weer en wind naar de Verrezen Christus-kerk. 

Ria Muste-Hulsbosch (80, locatie Dordrecht)

Ria's dienstbaarheid aan de werkgroep Missie, Ontwikkeling & Vrede (MOV), het parochiesecretariaat en de kerkwacht van de Antoniuskerk gedurende vele jaren is inspirerend. Zij heeft veel ontdekt en ontgonnen op het gebied van MOV en op het secretariaat heel veel adressen in Dordrecht gecorrigeerd en ingevoerd. Menig ochtend was en is zij op de locatie van de Antoniuskerk te vinden. Ria heeft veel betekend voor de parochie. Haar trouwe, wekelijkse inzet als kerkwacht, waarin de deuren geopend worden voor iedereen, is zeer bewonderenswaardig.

Lucie Reparon (79, locatie Dordrecht)

Lucie heeft zich jaren ingezet als lectrice in de Verrezen Christus en het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Ook heeft zij ruim dertig jaar lang vele ouderen en zieken bezocht. Verder is zij lid van de locatieraad geweest, bezorgster van de Solo Dios en heeft zij de voorbereiding van de eerste communie verzorgd. Nog steeds is zij betrokken op het Emmanuelkoor en de Karmelkring Elia. Lucie staat te boek als zeer sociaal en enthousiast. Haar vermogen om door te blijven gaan, is inspirerend voor ons allen.

Ben van Waardenberg (77, locatie Sliedrecht)

Ben is meer dan 25 jaar in verschillende functies actief, van onderhoud aan het gebouw en de tuin in Sliedrecht tot kerstversieringen en oliebollen. Hij rijdt de ouderen van onze gemeenschap en vangt gaten op als iemand anders niet kan. Ben wordt getypeerd als een gemeenschapsmens, soms wat in de coulisse, maar het is bewonderenswaardig dat hij altijd bereid is om zijn handen uit de mouwen te steken.

Veel dank aan allen!

De viering in de Heilig Hartkerk te Zwijndrecht werd muzikaal opgeluisterd door het Theresia van Ávila gelegenheidskoor

Na de viering en de koffie gaven enkele jongeren nog een impressie van hun WJD-reis naar Lissabon

zondag 30 juni: Processie H. Hout
11 juni 2024
25 mei: Opening bedevaartseizoen Brielle
8 mei 2024
Met Hart en Ziel 24 mei: Maria die de knopen ontwart
7 mei 2024
Gregoriaans zingen iets voor u en voor jou?
4 april 2024
Elke vrijdagavond christelijke meditatie
2 april 2024
Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit
1 april 2024
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen