Uitreiking Theresia van Ávilapenningen op 1 november 2020

2 november 2020

Zondag 1 november 2020 vond, door de vice-voorzitter van het parochiebestuur de heer Peter Rovers, de verlate uitreiking plaats van vier Theresia van Ávilapenningen. In verband met de coronacrisis vond de uitreiking in twee kerken te Dordrecht plaats.

In de Antoniuskerk kreeg de heer Peter Groenendaal een penning voor zijn vrijwilligerswerk in het verleden verricht binnen de vroegere Stadspolders-gemeenschap en voor zijn diverse werkzaamheden die hij deed ten behoeve van het voormalige Dameskoor van de Antoniuskerk en die hij nog doet voor de koren "Laudate Dominum" en het "Rouw- en Trouwkoor" te Dordrecht.

De tweede persoon die in de Antoniuskerk een penning kreeg uitgereikt was de heer John Knooren. In het verleden al actief in de St. Jozef de Arbeiderskerk op de Staart en nu al ruim 25 jaar koster in de Antoniuskerk tijdens de weekendvieringen en ook bij de doordeweekse- en bijzondere vieringen.

In de Kerk van de Verrezen Christus kreeg mevrouw Anneke de Bont een Theresia van Ávilapenning uitgereikt. Zij heeft een schier eindeloze staat van dienst als 'super-vrijwilliger' binnen die kerk. Op talloze terreinen heeft zij zich vele jaren ingezet voor de kerkgemeenschap aldaar en ook daarbuiten was zij actief voor de katholieke presentie in diverse instellingen binnen Dordrecht.

De vierde penning werd ook in de Kerk van de Verrezen Christus uitgereikt aan mevrouw Hanny Tiebosch. Zij heeft zich vele jaren ingezet voor, met name, de jeugd in de vroegere Emmanuekerk te Dubbeldam. Van daaruit was zij ook actief binnen het grotere parochiegeheel en is zij nu nog steeds actief in Dubbelmonde en bij de Karmelkring.

Alle vier de 'gedecoreerden' van harte gefeliciteerd met deze terecht aan hen verleende penningen als blijk van waardering voor hun grote inzet voor onze H. Theresia van Ávila Parochie.

De foto's tonen de momenten van uitreiking aan de vier 'penningontvangers'.

Foto's: Anja Lankhuyzen, Marijke Rovers, Oscar van de Ven

Maak uw collecte-gelden over aan de parochie!
9 januari 2021
Kijk hier terug naar de vieringen van en na Kerst
9 januari 2021
Livestreams van geplande vieringen