Versterking pastoraal team en verdere versoepelingen in corona-regels

27 juni 2021

Transéunt diaken Sander Verschuur versterkt pastoraal team per 1 augustus aanstaande

Sander Verschuur wordt per 1 augustus 2021 in het pastoraal team van onze parochie benoemd als transéunt diaken. Een transéunt diaken is een diaken die later tot priester wordt gewijd. Naar verwachting volgt de priesterwijding in het najaar, een vreugdevolle gebeurtenis waarnaar wij allen uitkijken. Na zijn priesterwijding zal Sander als parochie-vicaris (kapelaan) werkzaam zijn in onze parochie. Dat betekent dat de functie van pastoor als eindverantwoordelijk priester en voorzitter van het parochiebestuur voorlopig vervuld blijft worden door een administrator, vooralsnog is dat vicaris A.J. van Deelen. Er hebben inmiddels prettige en positief verlopen kennismakingsgesprekken plaatsgevonden met het pastoraal team en het parochiebestuur. Pastoraal team en parochiebestuur zijn zeer verheugd met de komst van Sander Verschuur en zijn blij dat het team daarmee weer op sterkte is.

In de komende Solo Dios (te verschijnen op 13 juli a.s.) zal Sander Verschuur zich aan u voorstellen en vanaf 8 augustus zal hij ingeroosterd worden en samen met de andere leden van het pastoraal team mee voorgaan in de vieringen.

Verdere verhoging aantal kerkbezoekers

De Nederlandse bisschoppen hebben, zoals verwacht voor de Rooms-Katholieke Kerk, een update gegeven van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ dat ingegaan is op zaterdag 26 juni jl. In de update wordt een aantal versoepelingen aangekondigd. Nu er weer meer kan en mag in de maatschappij als het gaat om corona, zien de bisschoppen mogelijkheden om de maatregelen voor de R.-K. Kerk aan te passen. Sinds 26 juni 2021 wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten. Voor elk kerkgebouw in onze parochie is de capaciteit vastgesteld in een anderhalve meter-opstelling. Deze aantallen zijn ook aangepast in kerktijd.nl, want u zult zich wel nog vooraf moeten blijven aanmelden. Concreet betekent dit dat er in de meeste locaties weer iets meer parochianen naar binnen kunnen, en dat mondkapjes niet langer verplicht zijn.

Zingen koren

Ook op het gebied van koorzang komt er iets meer ruimte. In plaats van vier mogen er maximaal twaalf koorzangers zingen mits strikte voorwaarden in acht worden genomen met betrekking tot onder andere afstand, ventilatie en spuien van de ruimte waar gezongen wordt. Dit geldt ook voor de repetities. Volkszang blijft voorlopig nog niet toegestaan en ook de bestaande hygiënemaatregelen blijven gehandhaafd

Samen koffie drinken

Pastoraal team en parochiebestuur staan het vanaf heden ook weer toe om samen koffie te drinken na de vieringen, op voorwaarde dat dit buiten gebeurt (het is gelukkig zomer) en met inachtneming van de 1,5 meter afstand. In overleg met de locatieraden is afgesproken dat zij zelf beslissen of ze een kopje koffie na de viering kunnen faciliteren met de vrijwilligers. Dat kan dus per locatie verschillen.