MENU
< TERUG

ACTUEEL

Alys Klaasse blikt terug op de Wereld Jongeren Dagen 2023

10 september 2023

Mijn naam is Alys Klaasse (op de foto hierboven tweede van links) en ik heb deze zomer deelgenomen aan de Wereld Jongeren Dagen (WJD) in Lissabon. Mijn ervaring met de WJD is dat het zeer overweldigend is, maar een ervaring die ik niet had willen missen. Eén van mijn favoriete herinneringen is de lichtprocessie in Lourdes. We baden in verschillende talen het Weesgegroet en ik voelde mij verbonden met de andere aanwezigen. Ook de tijd dat we bij het gastgezin waren was een hele mooie ervaring. Ik heb mij nooit zo welkom gevoeld bij onbekenden.

In Lissabon werd de menigte steeds massaler, omdat er toen steeds meer jongeren vanuit de hele wereld bij elkaar kwamen. Maar ook daar heb ik een mooie week gehad. Ik heb met leeftijdgenoten over het geloof kunnen spreken. Ook heb ik vele kerken in het centrum van Lissabon bezocht. 

Deze reis was vol met bijzondere momenten en gesprekken. Na de WJD merk ik bij mijzelf dat ik meer passie voor het geloof heb gekregen en meer betrokken wil zijn in de kerk. Tot slot wil ik aan de hand van het volgende bijbelvers illustreren hoe ik deze WJD heb ervaren: “Brandde ons hart niet in ons, terwijl Hij onderweg met ons sprak en ons de Schriften ontsloot?” (Luc. 24, 32).  

Alys Klaasse

Lourdes, overdag bij de grot en 's-avonds tijdens de lichtprocessie

Links: de kerk in Fatima. Rechts: de avond valt op het festivalterrein in Lissabon

Schoolkinderen vierden Kerstmis in onze kerken
25 december 2023
Fotoverslag zevende Kerst Sing-in
14 december 2023
Eerste Heilige Communie
4 mei 2023
Verslag: Paasviering van KBS De Toermalijn
9 april 2023
Speurtocht Antoniuskerk voor communicanten
23 maart 2023
Aswoensdag: een gebedsviering met en voor kinderen
28 februari 2023
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen