MENU
< TERUG

ACTUEEL

Rock Solid jongerengroep ontvangt Wilma Damen van de Caritas

15 november 2022

Op woensdagavond 16 november was Wilma Damen te gast bij de Rock Solid-jongeren in Dordrecht. Zij vertelde over haar werk voor de Parochiële Caritas Instelling (PCI). 

Wilma legde uit dat de ‘Caritas’ een werkgroep is van de parochie die zich bezighoudt met mensen die (tijdelijk) hulp nodig hebben. Zij gaf voorbeelden van gezinnen die voedselpakketten krijgen, omdat zij niet in aanmerking komen voor de voedselbank en van gezinnen die een fiets of koelkast nodig hebben, maar deze niet kunnen betalen. Voor de jongeren was dit de eerste keer dat zij van de PCI hadden gehoord. Zij wisten wel van de voedselmanden die achterin de kerk staan, maar hadden zich niet gerealiseerd voor wie deze producten bestemd waren. 

Na het verhaal van Wilma stroopten de jongeren de mouwen op en hebben zij kerstkaarten gemaakt voor gezinnen die de voedselpakketten gaan ontvangen voor kerst. Dit was een succes, de jongeren vonden het leuk om iets creatiefs te maken voor een ander. Ook hebben we de jongeren gevraagd zelf houdbare producten mee te nemen. Aan deze oproep hebben de jongeren gehoor aangegeven, samen hebben zij een bigshopper vol met producten mee kunnen geven aan Wilma. 

Met deze actie willen we jongeren activeren om iets te doen voor hun medemensen, zodat zij steeds meer gaan begrijpen dat christen-zijn betekent dat je omziet naar de ander. In het voorjaar van 2023 zal er weer een bijeenkomst worden georganiseerd samen met de PCI.

Rosanne van Heck en Johnny Tran 

Jongeren druk in de weer met de kerstkaarten

Het resultaat mag er zijn!

Eerste Heilige Communie
4 mei 2023
Verslag: Paasviering van KBS De Toermalijn
9 april 2023
Speurtocht Antoniuskerk voor communicanten
23 maart 2023
Aswoensdag: een gebedsviering met en voor kinderen
28 februari 2023
Foto- en videoverslag gezinsdag 5 februari
7 februari 2023
Onderweg naar Lissabon… met als tussenstop Ameland
7 februari 2023
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen