Kinderen van vier basisscholen vierden Kerstmis in onze kerken

25 december 2023

Van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 december organiseerden vier katholieke basisscholen binnen onze parochie feestelijke kerstvieringen in onze kerken. De deelnemende scholen waren De Klimboom in Hendrik-Ido-Ambacht, De Toermalijn in Zwijndrecht, Het Avontuur en de Don Bosco in Dordrecht.

Het was een vreugdevol schouwspel om de kerken gevuld te zien met kinderen, ouders en leerkrachten. Tijdens deze schoolvieringen werd het kerstverhaal tot leven gebracht met uitvoeringen, zang en het voordragen van gedichten.

Gedurende deze schoolvieringen hebben kosters, leden van de locatieraden en ondergetekende regelmatig een brede glimlach op het gezicht gehad. Het is prachtig om te zien hoe kinderen vol enthousiasme bezig zijn met het vieren van Kerstmis.

Na afloop van hun kerstviering hebben de leerlingen van De Klimboom en De Toermalijn kerstwensen opgehangen aan de kerstboom in de Heilig Hartkerk in Zwijndrecht (zie foto hierboven).

We kunnen met trots zeggen dat de kerstvieringen met de basisscholen in onze kerken een groot succes waren en we kijken reikhalzend uit naar de vieringen van Pasen met de basisscholen.

Pastoraal werker Johnny Tran

De Goede Week voor en door kinderen