Kinderen geven aan kinderen

15 februari 2021

Beste ouders en kinderen,

Over zeven weken is het Pasen. En tot die tijd zitten we vanaf Aswoensdag (17 februari) in de vastentijd. De vastentijd is de periode van 40 dagen waarop we ons voorbereiden op Pasen. In die voorbereiding proberen we wat soberder te leven en meer aandacht te hebben voor elkaar. We proberen bijvoorbeeld iets minder tijd te besteden aan zaken waar we anders misschien wel erg veel tijd aan besteden: minder op internet, minder computerspelletjes, minder luxe eten. Vroeger bewaarden de kinderen bijvoorbeeld in de vastentijd hun snoep en koekjes in een speciaal vastentrommeltje. Dan snoepten ze doordeweeks niet, alleen op zondag. In sommige gezinnen doen ze dat nog steeds. Door minder voor jezelf te houden heb je vanzelf al meer aandacht en tijd voor anderen. En zo bereiden we ons voor op het Paasfeest.

In deze periode wordt ook de Vastenactie gehouden, waarbij geld wordt ingezameld voor mensen in ontwikkelingslanden. In ons parochieblad Solo Dios kun je er meer over lezen. Ook met de kinderen willen we in deze Vastentijd aan anderen denken. En dan vooral ook aan kinderen in onze eigen woonplaatsen die het minder goed hebben dan wij. Voor die kinderen doen we mee met de actie: KINDEREN GEVEN AAN KINDEREN.

Help jij ook mee om een rugzakje te vullen?

Hoe gaat die actie in zijn werk? Van de kerk krijg je een leeg rugzakje én een folder met meer uitleg. De bedoeling is dat je het rugzakje vóór Pasen vult met spulletjes die andere kinderen soms niet kunnen kopen, zoals bijvoorbeeld schoolspullen, een drinkbeker, een vriendenboekje of gewoon iets kleins leuks. In de folder staan heel wat voorbeelden. Op Goede Vrijdag (2 april) kun je je gevulde rugzakje weer bij de kerk inleveren en dan zorgen wij ervoor dat het rond Pasen wordt gebracht bij een kind dat niet zo rijk is als wij. Misschien dat je opa, je oma, je vriendje of vriendinnetje of anderen je ook wel willen helpen om het rugzakje goed te vullen! Op die manier hebben jullie je extra goed voorbereid op Pasen en hebben zij een mooier Pasen.

Als jij en je ouders een rugzakje willen vullen voor een kind dat het minder goed heeft dan jij, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar: Leny.hamers@katholiekdrechtsteden.nl. Bellen kan ook: 06 3631 2406.

Daarnaast is het ook goed om juist in de vastentijd ook te bidden voor die kinderen die minder rijk zijn dan jij. Daar zullen ze heel blij mee zijn!

Groetjes van de pastoraatgroep leren,

Ed van der Vaart en Leny Hamers

Download de flyer

In deze flyer staat uitleg over het Kinderen geven aan kinderen project

Verhaal van Eshita
26 maart 2021
Verhaal van Zewelanji
19 maart 2021
Opleiding voor mensen met een handicap in Sierra Leone.
12 maart 2021
School voor kwetsbare groepen in Bangladesh.
5 maart 2021
Stapstenen op weg naar Pasen: Even stil...
28 februari 2021
Een beter inkomen met een vakopleiding en training in Zambia.
26 februari 2021