MENU
< TERUG

ACTUEEL

Overzicht van de activiteiten rond de Vastenactie

22 maart 2023

Malaika Kids: goed vervolgonderwijs voor weeskinderen in Tanzania

Dit jaar besteedt onze parochie in de Veertigdagentijd opnieuw aandacht een (eigen) project van Malaika Kids in Tanzania. Medeparochiaan Aad van Vliet is hierbij zeer nauw betrokken.

In 2020 hebben wij het als parochie mogelijk gemaakt om weeskinderen met hun familie te herenigen en de families bij de opvang van de kinderen te ondersteunen. Dit jaar willen we het mogelijk maken dat een aantal weeskinderen door kunnen leren.

Weeskinderen onder de hoede van Malaika Kids krijgen basisonderwijs op goede scholen aangeboden. In het kinderdorp van Malaika Kids (waar de weeskinderen wonen die geen familie meer hebben) worden huiswerk-klassen georganiseerd en vanaf de kleuterleeftijd krijgen de kinderen Engelse les. In Tanzania wordt het middelbaar onderwijs in het Engels gegeven. De kinderen krijgen na de basisschool een middelbare of hogere schoolopleiding dan wel een vakopleiding. Hierbij kunt u denken aan een opleiding tot automonteur, administrateur, hotelmedewerker, elektriciën en leraar basisonderwijs.

Het doel van ons vastenactieproject 2023 voor Malaika Kids is de financiering van passende beroepsopleidingen voor een aantal van de oudere kinderen. Een beroepsopleiding is essentieel voor deze kinderen om straks een baan te vinden en een zelfstandig leven op te kunnen bouwen. Voor ieder kind is op basis van interesses en kwaliteiten een specifiek studietraject gekozen.

Hieronder vindt u een overzicht van diverse activiteitendie ontplooid worden om geld in te zamelen voor dit goede en bijzondere doel.

Parochiebrede activiteiten

  • Viooltjes voor Vastenactie. In de gehele parochie worden bakken met viooltjes verkocht. De opbrengst is voor het Vastenactieproject Malaika Kids. Bestellen kan na de vieringen van 5, 12 en 19 maart bij de MOV-leden. Eén bak viooltjes kost € 7,50. De viooltjes worden op alle locaties na de viering van 2 april uitgeleverd.
  • Vrijdag 24 maart te Dordrecht: Actieavond voor alle parochianen! In de Verrezen Christuskerk organiseren we een leuke en inspirerende avond met bezinning, een vastenmaaltijd, een loterij en workshops naar keuze: creatief, zang en cajon. Voor 'elk wat wils' dus. Aad van Vliet vertelt over Malaika Kids en het project Goed vervolgonderwijs voor weeskinderen in Tanzania. De jongeren van Rock Solid organiseren de loterij. Diverse parochianen zorgen voor de professionele workshops. Uw vrijwillige bijdrage komt geheel ten goede aan het vastenactieproject. De inloop is van 17.00 tot 17.30 uur, de afsluiting van de avond om 21.00 uur. Graag aanmelden tot 19 maart per e-mail via rvrsmndv@wxs.nl of telefonisch via 078-631 54 25 of op de intekenlijsten achterin de kerk. Komt allen!

Vastenmaaltijden op locatie

Vastenmaaltijden zijn eenvoudige maaltijden waarin soberheid en onderlinge ontmoeting centraal staan. De inloop bij alle maaltijden is vanaf 18.00 uur. De maaltijden beginnen om 18.30 uur. Uw vrijwillige bijdrage gaat naar het Vastenactieproject. De maaltijden vinden plaats op:

  • Maandag 27 februari te Papendrecht. Er is een vastenmaaltijd in de Onbevlekte Ontvangenis-kerk te Papendrecht. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Els Verberkmoes (tel. 06-25383189) of via de mail els.verberkmoes@katholiekdrechtsteden.nl Als het voor u moeilijk is om te komen, kunnen we voor vervoer zorgen. Neem daarvoor contact op met Wim van der Ham op telefoonnummer 06-23610577.
  • Vrijdag 10 maart te Hendrik-Ido-Ambacht. Er is een vastenmaaltijd in de Nicolaaskerk te Hendrik-Ido-Ambacht. U kunt zich hiervoor aanmelden via de mail bij Joop Veerkamp: joop.veerkamp@katholiekdrechtsteden.nl
  • Zondag 12 maart te Dordrecht. In de Verrezen Christuskerk is er na de viering van 11.30 uur Koffie in de Kapel met verkoop van lekkers bij de koffie of thee en een markt met Indische hapjes, tomatenplanten en leuke artikelen. De opbrengst is bestemd voor het Vastenactieproject. Aanmelden is niet nodig.
  • Maandag 13 maart te Dordrecht. Er is een vastenmaaltijd in de Antoniuskerk. U kunt zich hiervoor aanmelden via de mail van de locatieraad:  lr.antonius@katholiekdrechtsteden.nl
  • Woensdag 15 maart te Sliedrecht. Er is een vastenmaaltijd in de Altijddurende Bijstand-kerk te Sliedrecht. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Lisette Kok (tel. 06-18638286) of via de mail lisette.kok@katholiekdrechtsteden.nl
  • Dinsdag 28 maart te Zwijndrecht. Er is een vastenmaaltijd in de Heilig Hartkerk te Zwijndrecht. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het parochiesecretariaat via de mail secretariaat@katholiekdrechtsteden.nl

Voor meer informatie over Malaika Kids: klik hier (doorverwijzing naar hun website).

Klik of scan de QR-code om uw bijdrage aan de Vastenactie over te maken.

Sorry! Geen items gevonden
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen