MENU
< TERUG

ACTUEEL

Vastenactie: Het belang van doorleren

16 februari 2021

Ook dit jaar is het Vastenactiethema 'Werken aan je toekomst'. We laten zien hoe belangrijk het is dat kinderen met en zonder beperking niet alleen naar de basisschool kunnen, maar ook een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Dat vergroot hun kansen op werk, waarmee ze een redelijk inkomen kunnen verdienen.

In Nederland gaan alle kinderen naar de basisschool en de middelbare school. Ook elders in de wereld krijgen steeds meer kinderen basisonderwijs, al is het maar een paar jaar. Een vervolgopleiding zit er echter vaak niet in. Terwijl je daarmee juist de kans krijgt een vak te leren, waarmee je een inkomen kunt verdienen.

Daarom wil Vastenactie zorgen dat er meer jongeren (en volwassenen) naar school kunnen en een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Zoals kleermaker, bakker, winkelier, bijenhouder of mandenvlechter.

Dat helpt echt! Sommige mensen in Mbala, Zambia verdienden bijvoorbeeld hooguit € 100 per jaar, oftewel maximaal € 8,30 per maand. Na een opleiding en begeleiding verdienen ze nu tussen € 20 en € 50 per maand. Daarmee kunnen ze voor zichzelf zorgen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen naar school gaan en door kunnen leren, doneert u ook?!

Wilt u meer weten over de verschillende projecten? Hieronder een link naar een van de mensen die meedoen met het project.

U kunt uw bijdragen voor de vastenactie collecte overmaken op IBAN-nummer NL91 INGB 0315 3045 45 ten name van de Parochie Heilige Theresia van Ávila onder vermelding van 'vastenactie'. Of gebruik de onderstaande betaallink.

Scan of klik op de QR-code om de collecte betaallink te openen voor de vastenactie.

Verhaal van Eshita
26 maart 2021
Verhaal van Zewelanji
19 maart 2021
Opleiding voor mensen met een handicap in Sierra Leone.
12 maart 2021
School voor kwetsbare groepen in Bangladesh.
5 maart 2021
Stapstenen op weg naar Pasen: Even stil...
28 februari 2021
Een beter inkomen met een vakopleiding en training in Zambia.
26 februari 2021
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen