MENU
< TERUG

ACTUEEL

Vastenactieavond met maaltijd Verrezen Christuskerk

24 maart 2023

Jongstleden vrijdag 24 maart vond de traditionele actie-avond voor de Vastenactie plaats in de Verrezen Christus-kerk te Dordrecht. De werkgroep MOV had weer een gevarieerd programma samengesteld. Peter Rovers heette namens de MOV iedereen welkom en pastor Sander opende met gebed. De avond stond geheel in het teken van hulp aan het project Malaika Kids, dat wij met de Vastenactie ondersteunen.

De avond begon met een toelichting op het project Malaika Kids in Tanzania door parochiaan Aad van Vliet. Maliaka Kids richt zich op de opvang en onderwijs van weeskinderen nabij Dar es Salaam, de grootste stad van Tanzania. Aad is zelf als bouwkundige bij Malaika Kids betrokken en gaat elk jaar naar Tanzania om ter plaatse te helpen met de bouw en het onderhoud van het dorp. Want van een dorp (het 'Children's Village') mag inmiddels gesproken worden! In dit dorp wonen ongeveer 50 kinderen met hun pleegouders samen. Alle faciliteiten zijn aanwezig, zoals een slaaphuis, een badhuis, een school, een eethuis, een gebedsruimte en mogelijkheden voor sport en spel. 

Het programma wilde onze ziel prikkelen, maar ook de maag werd niet vergeten. De kookploeg had uitstekend hun best gedaan om een eenvoudige, doch voedzame maaltijd te serveren. De aanwezigen verspreidden zich over diverse tafels en waren vol in gesprek met elkaar. Er was zodoende veel ontmoeting tussen parochianen uit diverse plekken van onze parochie.

Na de maaltijd had je de keuze uit diverse workshops: koorzang, onder leiding van Myriame van Genuchten; cajon (spreek uit: kagon, handtrommels oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika), onder leiding van Erik Bansberg; christelijke meditatie, onder leiding van Jan-Willem Vulto; en het maken van bloemstukjes, onder leiding van Paula van Waardenberg. De aanwezigen verspreidden zich over de workshops en spraken na afloop vol lof over hun ervaringen bij de workshops. De bloemstukjes werden de volgende dag naar de verzorgingshuizen Crabbenhoven en Sterrenlanden gebracht. 

De avond werd afgesloten met de verloting van diverse snuisterijen, zoals kaarsen, fotolijstjes, puzzels, vaasjes, enzovoort. De loten werden door de jongeren getrokken, waarbij p.w. Johnny Tran de getrokken nummers afriep. 

Het was weer een geslaagde actie-avond voor de Vastenactie. Wij danken alle vrijwilligers die deze avond hebben mogelijk gemaakt en de parochianen die eraan hebben deelgenomen. Wij danken allen die financieel hebben bijgedragen aan de Vastenactie, en zodoende het goede werk van Malaika Kids ook voor de toekomst mogelijk maken. Malaika betekent 'engel' en door onze bijdrage helpen we kansloze kinderen in Tanzania hun vleugels uit te slaan.

Overzicht activiteiten Vastenactie 2024
19 februari 2024
Adventsactie 2023. Alle kinderen mogen kind zijn!
12 december 2023
laad meer artikelen artikelen aan het laden geen nieuwe artikelen